Expres

„Numărul de furturi din locuinţe s-ar putea reduce dacă…”

„Numărul de furturi din locuinţe s-ar putea reduce dacă…”

Polițiștii brașoveni continuă activitățile de prevenire a furturilor din locuințe, în cadrul Proiectului Sigur Acasă. Aceștia desfășoară sesiuni de informare alături de asociațiile de proprietari de pe raza municipiului Brașov și distribuie materiale cu recomandări preventive în comunitate.

„Numărul de furturi din locuinţe s-ar putea reduce dacă fiecare cetăţean ar manifesta mai multă grijă faţă de locuinţa sa şi de comunitatea în care trăieşte. Unul din elementele care poate constitui o barieră de rezistență în calea hoților este reprezentat de interfon, evident, dacă acesta este folosit în mod corespunzător. Răufăcătorii folosesc diverse pretexte pentru a-i determina pe locatari să le permită accesul în imobil: distribuire corespondenţă, distribuire de reclame, citire contoare, lucrări de întreţinere etc..

Cu puţină bunăvoinţă şi atenţie aceste riscuri de a fi păcăliţi pot fi diminuate, aproape înlăturate.
Există cetăţeni care deschid uşa de la intrarea în bloc fără să întrebe sau să fie atenţi la răspunsul celui care sună la interfon. Poate cred că nu-i afectează în mod direct şi nu se gândesc sau nu-i interesează că ar putea permite accesul în bloc unui hoţ”
, explică reprezentanții IPJ Brașov.


Pentru a evita să deveniți ținta infractorilor de furturi din locuințe, Poliția Brașov vă recomandă:

-amplasarea unei cutii poştale la intrarea în bloc, prin care se poate evita deschiderea uşii oricărei persoane străine; care ar putea invoca motivul distribuirii de broşuri, pliante sau fluturaşi cu reclame;
-să permiteţi accesul în bloc doar persoanelor cunoscute;
-în cazul în care cineva intenţionează să intre odată cu dumneavoastră în bloc, să întrebați pe cine caută sau să fiți oarecum atenţi la ce apartament merge persoana respectivă;
-să manifestați vigilență față de orice persoană care susține că este reprezentant al unei instituții sau oferă unele servicii și care nu se poate legitima.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare