Expres

Nu vă înghesuiți la alimentele UE. Nu se dau încă la Brașov

Nu vă înghesuiți la alimentele UE. „În municipiul Brașov nu a început distribuirea pachetelor cu alimente”, au anunțat reprezentanții Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Braşov. Precizarea vine ca urmare anumărului mare de apeluri telefonice şi a numărului mare de persoane care se prezintă zilnic la sediul DAS.

 „În momentul în care pachetele cu alimente vor fi transmise spre distribuire, vom informa în timp real opinia publică şi beneficiarii îndreptăţiţi să le ridice”.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială a Primăriei Brașov


Ajutoarele în cadrul Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate (POAD), finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, se distribuie conform O.U.G. nr. 84/2020.

Categoriile de persoane:
– beneficiarii de venit minim garantat

– familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei,

– persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă
Nu vă înghesuiți la alimentele UE.

Ministrul Muncii, Marcel Boloş, a anunţat miercuri că „a început distribuţia pachetelor cu alimente de 25 de kilograme pentru persoane vulnerabile, oferite din fonduri europene, iar fiecare pachet conţine 12 tipuri diferite de produse”. 
Pachetul de alimente conţine făină, mălai, ulei, orez, conserve de carne de porc, vită, pateu, gem, compot etc. 
„Valoarea pe care o avem pentru un pachet şi pe care am achitat-o este cu preţul ajustat de 190 de lei. Dacă aceste alimente ar trebui cumpărate de la raft astăzi, ar trebui să plătească 260 de lei, deci iată ce înseamnă o achiziţie de alimente în regim centralizat”, a spus Boloş.
Distribuirea pachetelor către populaţie se face prin Ministerul Muncii – Prefectură – primării.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button