Expres

Noul Spital Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov, susținut și de CJ

Noul Spital Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov, susținut și de CJ. Consilierii județeni s-au reunit miercuri într-o ședință extraordinară convocată de îndată. Potrivit președintelui CJ, Adrian Veștea, au fost aprobate două hotărâri prin care administrația județeană devine partener în două proiecte majore.
O hotărâre cu caracter de urgenţă a vizat aprobarea proiectului privind construirea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov. Scopul este depunerea acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). E vorba despre Componenta 12 – Sănătate, Investiția I2 – Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică I2.1 – Infrastructură spitalicească publică nouă, Investiția specifică I2.2 – Echipamente și aparatură medicală.
Totodată a fost aprobat şi acordul de parteneriat între UAT Municipiul Braşov – în calitate de solicitant şi lider de parteneriat, şi UAT Judeţul Braşov.
Noul Spital Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov, susținut și de CJ. Conform indicatorilor tehnico-economici aferenți realizării obiectivului, valoarea totală a proiectului este de 584.089.096,16 lei inclusiv TVA. Municipiul Braşov îşi asumă implementarea şi asigurarea cofinanţării acestuia peste pragul de 95% asigurat prin PNRR.

„Acest proiect investiţional pe care îl susţinem în calitate de parteneri se află pe lista scurtă de proiecte mature a Ministerului Sănătăţii şi am toate convingerea că va fi aprobat la finanţare, astfel încât până la finele anului 2026 să avem în municipiul Braşov un spital nou, modern şi adaptat cerinţelor asigurării unui act medical la standarde europene”.

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Ce desen frumos… Cu ala vom ramane, ca de facut nu vor face nici pe dracu.

Mama lui Raoke
Răspunde la  Raoke
1 an în urmă

Dragul de el, manca-l-ar mama pe el de kakatel mic! Ce ii mai plac desenele lu Raoke! Mai puneti articole cu desene, il mai tin ocupat! Of! Ca mi-a dat si o lacrima!

mama lui ma-ta
Răspunde la  Mama lui Raoke
1 an în urmă

S-a trezit, oare in ce boschet, deviantul vilighei.
Aia este, Mama Natura are posibilitati limitate. Rateurile sale, desi sunt la fel, au denumiri diferite: devianti, waxeri, hastagi, progresisti, vilighei…

1 an în urmă

[…] Brașov a cerut 100 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru construirea Spitalului de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase. Unitatea medicală va avea 279 de paturi și face parte din proiectul Medical City, alături de […]

9 luni în urmă

[…] Primăria Brașov a lansat licitația pentru proiectarea și construcția Spitalului de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase. […]

Back to top button