Expres

Mituri și realități privind siguranța pietonilor

Polițiștii brașoveni au publicat pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov o serie de mituri / realități privind siguranța pietonilor. Iată despre ce este vorba:

MITREALITATE
Lumina verde înseamnă că ești în siguranță să treci.Lumina verde a semaforului înseamnă că ai dreptul să traversezi, însă trebuie să fii atent la mașini, să te asiguri și să traversezi când ești în siguranță. Fii atent la mașinile care vin de după colțul străzii.
Ești în siguranță pe trecerea de pietoni.Asigură-te de fiecare dată, chiar dacă traversezi strada pe trecerea de pietoni, fie ea semaforizată sau nu.
Dacă tu îl vezi pe șofer, și șoferul te vede pe tine.Există posibilitatea ca șoferul să nu te vadă. Asigură-te că șoferul te observă și oprește mașina. Încearcă să stabilești un contact vizual cu acesta.
Șoferul va opri totdeauna dacă ești pe trecerea de pietoni sau traversezi pe culoarea verde.Există posibilitatea ca șoferul să nu te observe. Vederea lui poate fi blocată de alte autoturisme. Poate să treacă pe culoarea roșie a semaforului. Poate efectua un viraj la dreapta sau stânga și să nu fie atent la pietoni.
Dacă porți haine albe pe timp de noapte, șoferii te văd mai ușor.Noaptea, și hainele albe sunt dificil de văzut de către șoferi. Este recomandat să ai cu tine o lanternă sau să porți haine cu elemente fluorescent-reflectorizante. Mergi pe sensul opus pentru a vederea mașinile care vin din fața ta.
Dacă traversez cu căștile la volum mic, pot fi atent la traficul rutier.Purtarea căștilor, chiar și date la volum mic, poate să diminueze considerabil atenția pietonului.

Sursa: bv.politiaromana


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
VAX POPULI
2 luni în urmă

CORECT.Cu alte cuvinte,vorba lui Godina: “pe trecerea de pietoni nu te arunci ca-n piscina.” Fiindca in momentul cand ti-a pus lumanarea la cap,chiar nu mai conteaza ca ai avut dreptate.

Back to top button