Expres

Mitropolitul Ardealului a sfințit o biserică din județ

Mitropolitul Ardealului a sfințit o biserică din județ.

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, s-a aflat luni în a doua zi de Praznic Împărătesc a Învierii Domnului, în mijlocul credincioşilor din Parohia Hărman II, Protopopiatul Prejmer-Săcele. Ierarhul a binecuvântat lucrările efectuate în ultimii trei ani la biserica având hramul „Învierea Domnului” și „Sfântul Mucenic Laurențiu”, din localitate, „ridicată de părintele paroh Vicu Călin cu multă trudă alături de credincioşii din Hărman”, se arată pe site-ul Mitropoliei Ardealului.
În soborul slujitor, alături de preotul paroh Vicu Călin, s-au mai aflat protopopul de Prejmer-Săcele, pr. dr. Sorin Şerban, protopopul de Brașov, pr. Dănuț-Gheorghe Benga, protopopul de Bran-Zărnești, pr. Ion Manea, diaconi și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Cvintetul vocal Anatoly al Operei Brașov.
În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfințitul Laurenţiu le-a vorbit credincioşilor din Hărman despre însemnătatea Euharistiei.
Mitropolitul Ardealului a sfințit o biserică din județ. La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a acordat preotului Adrian Stângaciu distincția de iconom stavrofor. Preotul paroh Vicu Călin a primit Ordinul ctitoricesc pentru clerici „Mitropolit Ioan Mețianu”, preoteasa Cristina Călin și arhitectul bisericii, Anisia Dumitriu, Ordinul ctitoricesc pentru femei „Anastasia Șaguna”, iar inginerul Gheorghe Rozorea, ordinul ctitoricesc „Mitropolit Ioan Mețianu”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button