Expres

Misiunile jandarmilor brașoveni, în primele 9 luni ale anului. S-au dat amenzi de peste 1,7 milioane de lei

Misiunile jandarmilor brașoveni, în primele 9 luni ale anului…

Echipajele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov au aplicat sancțiuni în valoare totală de peste 1,7 milioane de lei, în primele nouă luni ale acestui an.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov a înregistrat, pe linie de ordine publică, în primele 9 luni ale acestui an, 8.659 de misiuni. Printre altele, jandarmii au asigurat ordinea publică la evenimente sportive, culturale, religioase etc.,
au avut patrule în mediul urban și în cel rural, în zone turistice, au executat acțiuni în zona instituțiilor de învățământ ș.a..


„Pe linia misiunilor executate în cooperare/colaborare cu instituţiile cu care inspectoratul are protocoale (Electrica S.A., Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov, Parcul Național Piatra Craiului, Parcul Național Bucegi, etc), în perioada analizată au fost executate în total 206. Pe linia punerii în aplicare a mandatelor de aducere, efectivele structurii de ordine publică au acţionat pentru punerea în aplicare a 775 de mandate de aducere în instanţă emise de Tribunalul Braşov, Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, Curtea de Apel Braşov – Secţia penală şi pentru cauze cu minori, Judecătoria Rupea şi Judecătoria Făgăraş”, se arată în bilanț.


În perioada de referință au fost constatate, atât independent cât și în sistem integrat, 148 de infracţiuni flagrante cu 177 făptuitori. Pe timpul executării misiunilor au fost aplicate 2.814 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.356.150 lei.

Pe linia prevenirii faptelor antisociale prin informarea populației au fost desfășurate 76 de acțiuni. „Aceste activități s-au desfășurat în 70 de locații și s-au adresat unui număr de aproximativ 16.000 persoane”, au precizat reprezentanții IJJ Brașov.


Inspectoratul a recepționat, prin apel la numărul de urgență, 9155 de apeluri, din care 1370 apeluri au fost gestionate în calitate de coordonator și 7785 în ascultare.

„În ceea ce privește numărul de apeluri prin care ne-au fost semnalate aparițiile animalelor periculoase, a urșilor mai exact, am avut un număr total de 1.112 solicitări. Aceste solicitări au fost îndeplinite în conformitate cu prevederile O.U.G. 81 / 2021 și s-au concretizat în 410 acțiuni de alungare, 9 de tranchilizare, 1 de recoltare și 1 de eutanasiere, în restul de 691 situații animalele nu au mai fost găsite de efectivele de jandarmi la locurile indicate”, se explică în bilanț.


Jandarmii au desfășurat și activități de pază și protecție, la instanțe, în cazul transporturilor speciale și în alte situații. Au fost derulate și exerciții de pregătire și activități în scop caritabil. Asemenea, altor ani, au avut loc inclusiv campanii de donare de sânge.

Bilanțul Grupării Mobile

Ordinea publică a fost asigurată și de echipajele Grupării de Jandarmi Mobile Brașov.

„Efectivele Grupării de Jandarmi Mobile «Burebista» Brașov au executat, în primele 9 luni ale anului, pe raza județelor de competență Brașov, Sibiu și Covasna, 3.224 misiuni de ordine publică în care au fost angrenate 13.548 de efective.
Pe raza județului Brașov au fost executate 2.983 de misiuni, 51 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase și cultural-artistice, 39 misiuni de intervenție în cooperare cu alte structuri, iar 2.893 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni”
, se arată în bilanțul GJMBv.


În urma misiunilor executate, au fost constatate 58 de infracțiuni, cu 62 de autori și au fost aplicate 820 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 362.631 lei, majoritatea pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 rep., privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Jandarmii Grupării Mobile au desfășurat 28 de acțiuni de intervenție preventivă, dintre care 12 au vizat dezvoltarea unui climat educațional agreabil, prevenirea faptelor de violență, bullying-ului și a consumului de substanțe interzise.


Acțiunile și activitățile jandarmilor vor continua pe tot parcursul anului, pentru asigurarea unui climat de normalitate și siguranță pentru cetățeni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button