Expres

Minivacanță 1-6 mai. Ce se întâmplă cu plata pensiilor?

Minivacanță 1-6 mai. Ce se întâmplă cu plata pensiilor? Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paști.

O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenții, și cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Măsura este luată în contextul în care în prima săptămână din mai sarbătorim și Ziua Muncii, și Paștele Ortodox, iar plata pensiilor se face, în mod normal, între 1 și 15 ale lunii.
Paștele ortodox este sărbătorit în acest an pe 5 mai, astfel că perioada 3 – 6 mai este liberă potrivit Codului Muncii. De asemenea, ziua de 1 Mai este liberă, iar pentru 2 mai Guvernul a făcut „punte” pentru bugetari. Și unele companii private au acordat zi liberă pe 2 mai.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare