Mihaela Bilic: Fructul care îngrașă mai mult decât shaorma
Într-o postare recentă pe Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit ce fruct îngrașă mai mult decât o shaorma.
„Nu toate fructele îngrașă la fel. Dacă ar fi să facem un top al fructelor care afectează silueta, strugurii se află pe primul loc, indiferent că sunt proaspeți sau stafidiți. Prin uscare, fructele pierd apa și concentrează de 4-5 ori nutrienții, mai ales zahărul. Așa că nu ne mirăm că stafidele au 270cal/100g, iar prunele uscate au 230 calorii”, a scris Mihaela Bilic pe rețeaua de socializare.
Însă, aceasta a precizat că nu tot zahărul din fructe este la fel, fiecare având porții diferite.
„Dacă în stafide avem 62 g zahăr/ fructoză, la prunele uscate lucrurile stau mai bine: din cele 55g de glucide, doar 38 g sunt zahăr. Restul de 17g e reprezentat de polioli, alcooli de zahăr de tipul sorbitol, care nu se absorb în sânge, nu îngrașă și nu modifică glicemia. Ba mai mult, poliolii ajung în colon unde hrănesc bacteriile benefice din intestin, deci au rol prebiotic.
Este sezonul fructelor uscate, iar prunele pot fi o variantă practică pentru desert. Cu 6,3 g fibre și sorbitol cu efect laxativ, aveți asigurat tranzitul intestinal, microbiota hrănită corespunzător și pofta de dulce satisfăcută!”, a mai precizat celebrul medic nutriționist.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.