Expres

Mesajul medicului Lucian Duță: „Nu ne ajunge că suntem săraci, proști și bolnavi”

  • luciandu.jpg

Medicul Lucian Duță, fost șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a fost condamnat definitiv luni, 25 iulie, la 6 ani de închisoare cu executare. Potrivit DNA, Duță a primit o mită de 6,3 milioane euro, în schimbul acordării unui contract din bani publici către două firme de software.

Cu trei zile înainte de a-și afla sentința, fostul șef al CNAS a postat un mesaj ca reacție la investigația Recorder privind „cea mai mare scurgere de date din sistemul medical românesc”, prin care Casa de Asigurări de Sănătate Constanța făcea vizibile CNP-urile și tratamentele a peste 130.000 de pacienți din județ.

În postarea intitulată „Proștii și bolnavii”, Duță a scris:

Îmi este greu să comentez ceea ce s-a întâmplat la Casa de Asigurări Constanța. În orice țară din lume impostorii intitulați pompos “președinți” de casă de asigurări ar trebui demiși imediat!”. Investigația (….) expune lipsa de protecție a oamenilor afectați – a se citi pacienți a căror date medicale au fost expuse public! Casa Națională de Asigurări de Sănătate gestionează cele mai sensibile date despre cetățenii români,respectiv afecțiunile de care suferă aceștia, numele lor,adrese, loc de muncă,etc. Aceste date ajunse pe mâna cui nu trebuie pot reprezenta mijloace murdare de șantaj la adresa oricui (închipuiți-vă cum ar fi ca un magistrat să se fi tratat de boli venerice iar acest lucru să ajungă pe mâna vreunui infractor). Nu mai vorbesc de implicațiile emoționale ale celui care-și vede suferința expusă public. Incompetența celor care gestionează sistemul de asigurări de sănătate a dus la expunerea publică totală pentru 150000 de oameni!! Cu nume, adresă, CNP, loc de muncă, boli,tratamente…Bătaia de joc a securiștilor și cretinilor care conduc România a atins apogeul.Nu ne ajunge că suntem săraci, proști și bolnavi.Acum am intrat în faza în care bolnavii sunt expuși public.Și nimănui nu-i pasă!”.

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button