Expres

Maslu de obște, astăzi și duminică, la Brașov

Maslu de obște, astăzi și duminică, la Brașov

În bisericile din orașul nostru continuă slujbele de obște (cu șapte sau chiar mai mulți preoți) ale Sf. Maslu.

Taina Sfântului Maslu (Eleoungerea, Eleosveştenia), una dintre cele șapte sfinte taine, se săvârșește în Biserica Ortodoxă pentru vindecarea credincioșilor de bolile trupești, dar și pentru iertarea păcatelor, între acestea două fiind o legăturî. Denumirea de maslu este de origine slavă (de la cuvântul vechi slav maslo, care înseamnă untdelemn). De altfel, în timpul slujbei și la final are loc ungerea cu ulei (untdelemn) sfinţit a credincioșilor.

Așa cum am anunțat, până în Duminica Floriilor, vor fi oficiate slujbe ale Sf. Maslu de obște. Acestea au loc de obicei duminica, la mai multe biserici din oraș, simultan, dar și în alte zile din săptămână, dat fiind că suntem în Postul Mare. La ortodocși, Sfântul Maslu se face, de obicei, în zilele de post (miercurea și vinerea, în afara celor patru posturi de durată). Pe principiul că administrarea unui medicament este mai eficientă atunci când organismul este curățat, dezintoxicat. După slujbă, predica este susținută de un preot invitat, de obicei.

Astăzi, de la ora 16.00, va fi oficiat Sf. Maslu de obște în Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” (str. Aurel Vlaicu).

Programul slujbelor de duminica aceasta, care include și o biserică din afara Brașovului (dar în același Protopopiat), îl găsiți mai jos.

Maslu de obște | MyTex.ro
Maslu de obște, astăzi și duminică, la Brașov 10


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button