Expres

Maşina unui braşovean a explodat în drum spre Ucraina

Maşina unui braşovean a explodat în drum spre Ucraina. Radu Hossu, activist civic și blogger din Braşov care a mers de multe ori pe frontul din Ucraina pentru a duce ajutoare, a relatat pe pagina sa de Facebook un incident extrem de bizar. Hossu s-a trezit cu maşina în flăcări la scurt timp după o tamponare uşoară în trafic.

Tânărul spune că se îndrepta din nou spre Ucraina când la un moment dat maşina din faţa sa a frânat brusc pentru că şi a doua maşină din faţă a frânat. Hossu a apăsat şi el pedala de frână, dar a atins uşor maşina din faţă care era condusă de o doamnă. După ce el şi şoferiţa au stabilit că nu s-a întâmplat nimic grav şi au hotărât să facă înțelegerea amiabilă, au plecat spre casa doamnei, fiecare în mașina sa, acolo unde soţul acesteia o aştepta cu actele.

După aproximativ 50-100 de metri, Hossu a oprit maşina pentru că de sub capotă, de la motor, ieşea fum. Încearcă să ridice capota, îndoită uşor de la accident, moment în care aude o primă explozie la motor. Îşi ia lucrurile din autovehicul şi se îndepărtează, iar la câteva secunde o a doua explozie îi distruge complet maşina.

Brașoveanul spune că maşina sa, o Dacia Duster, era în perfectă stare de funcţionare pentru că altfel nu ar fi plecat cu ea într-o zonă de război. De altfel, mașina a mai fost folosită de un jurnalist tot în Ucraina.

Hossu a evitat să dea curs vreunei speculaţii sau să acuze pe cineva, tocmai de aceea şi-a încheiat povestea cu un mesaj atribuit fostului președinte american Ronald Reagan: „Missed me! – m-ați ratat!” (explicația e mai jos).

El a revenit cu clarificări la prima postare:

„Eu sunt bine. Doamna este bine. Știu că lumea iubește o bună conspirație. (…) Sunt acreditat corespondent de război de către Ministerul Apărării din Ucraina
(…) vom face toate diligențele pentru o expertiză. Până atunci eu personal plec de la ideea că a fost totul un șir de coincidențe ciudate (ca să citez din cealaltă postare). Există ZERO dovezi că ar fi vorba de orice act conspirativ.
La finalul postării am făcut referința la Ronald Reagan cu “m-ați ratat” într-un discurs din Berlin din 1987. Referința este tocmai pentru că ceea ce după sunet care părea să fi fost un atac a fost ceva total inofensiv. Asta voiam să susțin și eu: ce s-a întâmplat este cel mai probabil înofensiv. Încă o dată: până în acest moment există ZERO dovezi să fie altceva.

Vă mulțumesc tuturor care m-ați contactat și v-ați gândit la mine. Recunosc că este un moment care emoțional m-a afectat.
Vă rog din suflet să distribuiți această postare, pentru a nu lăsa o discuție aberantă să ia amploare degeaba. Suntem cu toții oameni raționali aici. Acum am nevoie de puțină liniște și odihnă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button