Expres

Masă Critică, astăzi, pe principalele artere rutiere din Brașov

Masă Critică, astăzi, pe principalele artere rutiere din Brașov. Ca în fiecare vineri din lună, Asociația Tot Mai Verde din Brașov invită comunitatea brașoveană să participe astăzi, de la ora 18.00, la evenimentul „Masa Critică”. Acesta este un eveniment cu un scop ecologist, care are rolul de a promova bicicleta ca mijloc de transport ecologic, economic, sănătos şi de multe ori mai rapid prin oraș dar și de a atrage atenția autorităților asupra necesității dezvoltării unei infrastructuri bine puse la punct pentru circulația bicicliștilor.

La eveniment se estimează un număr de 80 de participanți de toate vârstele. Acțiunea constă într-o plimbare pe biciclete, cu plecare de lângă Primăria Brașov (la Lupoaică), str. blvd. Eroilor, blvd. 15 Noiembrie, Calea București, giratoriu Poienelor, blvd. Saturn, blvd. Alexandru Vlahuță, blvd. Gării, str. Aurel Vlaicu, blvd. Griviței, str. 13 Decembrie, blvd. Iuliu Maniu, Primărie. Traseul are 13 km și poate fi parcurs fără a cauza blocaje majore în trafic.

Biciclete pentru toți

Sub sloganul „Biciclete pentru toți”, anul acesta, cu ocazia evenimentului „Masa Critică”, cei de la Asociația Tot Mai Verde vor să strângă bani pentru achiziționarea de biciclete tandem pentru Asociația Bastonul Alb, asociație ce sprijină persoanele cu deficiențe de vedere pentru a fi integrate în societate. Fiecare poate dona orice sumă pentru această cauză sau să se implice în activitate. Înainte de plimbare, oamenii vor putea interacționa cu membrii nevăzători și cu voluntari din Asociația Bastonul Alb, amenajându-se un stand în locul de plecare și de sosire. Cei care vor să dea o mână de ajutor în strângerea de fonduri pentru achiziționarea bicicletelelor în tandem vor putea dona fizic la stand sau oricând prin transfer bancar, luând legătura cu Asociația Tot Mai Verde.

„Până în acest moment, s-a strâns suma de 960 lei. Le mulțumesc celor care au donat. Fiecare gest mic ajută”, spune Iulian Dudiță, președintele Asociației Tot Mai Verde.

Recomandări pentru participanți

Asociația Tot Mai Verde recomandă celor care doresc să participe la eveniment să respecte legislația rutieră în vigoare. Printre reguli:

să folosească casca de protecție; să aibă bicicleta echipată cu sistem de avertizare sonoră; să aibă bicicleta echipată cu sistem de iluminat cu lumini albe și roșii.

Program: 17:45 – 18:00 Întâlnire la Primăria Brașov (la Lupoaică);

18:00 Pornire traseu: Primăria Brașov (la Lupoaica), str. blvd. Eroilor, blvd. 15 Noiembrie, Calea București, giratoriu Poienelor, blvd. Saturn, blvd. Alexandru Vlahuță, blvd. Gării, str. Aurel Vlaicu, blvd. Griviței, str. 13 Decembrie, blvd. Iuliu Maniu, Primărie.

Pe toată lungimea traseului se vor respecta prevederile OUG nr. 195/2002 (codul rutier). Se va folosi prima bandă de circulație. Toți participanții sunt rugați să respecte regulile de circulație și mersul în coloană.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button