Expres

„Marșul pentru Viață” și la Brașov

„Marșul pentru Viață” și la Brașov. Câteva sute de persoane sunt așteptate să participe la „Marșul pentru Viață”, organizat astăzi, și la Brașov, de sărbătoarea Bunei Vestiri.

De altfel, în perioada 1-31 martie, în România și în Republica Moldova se desfășoară Luna pentru viață 2023 „Viitorul este pro-viață”, care culminează cu Marșul pentru viață 2023, sub același motto.
În România, evenimentul este anul acesta la cea de-a XIII-a ediție națională și este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției. Scopul acestuia este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță. Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată acum 50 de ani în SUA. Apoi, de-a lungul timpului, au avut loc marșuri pentru viață în majoritatea statelor din Europa și din America. Evenimentul a fost întrerupt în 2020 și 2021.

De la Biserica de lemn, la Maternitate

„Marșul pentru Viață” și la Brașov. În orașul nostru, evenimentul va începe la ora 13:00. Punctul de plecare este Biserica de Lemn din Centrul Civic. Marșul se va desfășura pe traseul Biserica de Lemn – Strada Iuliu Maniu – Strada Nicolae Iorga – Parcul Titulescu – Modarom – Strada Republicii – Piața Sfatului – Maternitate – Piața Sfatului.
„Vom merge pe carosabil pe strada Iuliu Maniu, până la Biserica Buna Vestire de la Parcul Central, după care vom traversa la Modarom, urcând pe strada Republicii în Piața Sfatului. Ne dorim să ajungem și la Maternitate, pentru a omagia mamele care acolo se luptă să dea viață, după care ne vom reîntoarce în Piața Sfatului, pentru un scurt moment artistic, dacă putem să spunem așa, un omagiu adus mamei și copilului. Ne dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți oameni și toți cei care sunt pro viață, indiferent de confesiune, să participe”, a spus părintele Laurențiu Milotoiu, paroh al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Cernatu-Săcele.

Foto: arhiva


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
multumit
1 an în urmă

Subscriu !
Tot ce nu este “mars rogvaiv” trebuie sustinut.
Ca nu vad cum sa se implice LGBTQ in asa ceva!

1 an în urmă

[…] de persoane au participat, sâmbătă, prin centrul Brașovului la „Marșul pentru viață”. Evenimentul, ajuns la cea de-a XIII –a ediție, a fost marcat în întreaga țară și în […]

Citeşte şi...
Close
Back to top button