Expres

„Magia iernii” va aduce peste 1 milion de luminițe festive pe străzile din Brașov. Mai sunt doar două zile până atunci

„Magia iernii” aduce peste 1 milion de luminițe festive pe străzile din Brașov. Orașul va îmbrăca haine de sărbătoare în 30 noiembrie. De la ora 17.00, brașovenii sunt invitați să participe, în Piața Sfatului, la evenimentele dedicate aprinderii luminițelor de sărbători. Tot atunci se va deschide și Târgul de Crăciun. Conform autorităților locale, este cel mai mare târg de Crăciun de până acum.
Peste 1 milion de luminițe vor „sclipi” în bradul de Crăciun din Piața Sfatului, pe străzile din centrul istoric și din Șchei, dar și pe marile bulevarde din oraș.

„În 30 noiembrie, la Brașov, începe «Magia iernii», cu zeci de evenimente care vor aduce, timp de o lună, bucurie brașovenilor și turiștilor, și 1 milion de luminițe care îi vor arăta drumul lui Moș Crăciun spre casele și sufletele noastre. După doi ani de pandemie, de restricții, doi ani în care am stat la distanță unul de celălalt, este cel mai bun moment să redescoperim bucuria de a fi împreună, de a ne simți, din nou, o comunitate. De aceea, vrem să le oferim brașovenilor, dar și turiștilor, cele mai frumoase sărbători de iarnă, în care să se bucure de evenimentele pregătite pentru ei: colinde, concerte, patinoar, filme la cinema Astra sau povestea drumului lui Moș Crăciun, din Laponia la Brașov, la cinema Stelarium, ateliere pentru decorațiuni și cadouri de Crăciun, expoziții de artă și seri culturale la Banca de Cultură Apollonia”, a declarat primarul Allen Coliban.

Evenimente cu intrare gratuită

Primarul a precizat că evenimentele pregătite de Municipalitate vor fi cu intrare gratuită.

„Și ca să ne putem bucura de această lună magică, peste tot accesul este gratuit. Pentru că sărbătorile de iarnă sunt și despre bucuria de a dărui, împreună cu partenerii noștri, îi așteptăm pe brașoveni să le doneze celor mai puțin norocoși în cadrul campaniilor Happy Box și Ziua dărniciei. Bineînțeles că va veni și Moș Crăciun în Piața Sfatului, începând cu 17 decembrie. Vă aștept pe toți brașovenii, miercuri, de la ora 17.00, în Piața Sfatului, să aprindem împreună luminițele Crăciunului. Și pentru a vă bucura din plin, vă invit să utilizați transportul în comun, pentru că, împreună cu RATBv, am suplimentat numărul autobuzelor și troleibuzelor care vin și pleacă din centrul istoric cu încă 29 de mijloace de transport”, le-a transmis primarul Allen Coliban brașovenilor.

800.000 de leduri vor lumina centrul istoric, Piața Sfatului, Piața Unirii și legăturile principale cu zona Șchei, dar și marile bulevarde. Alte 200.000 de luminițe au fost montate în Bradul de Crăciun din Piața Sfatului.

Ce străzi vor avea iluminat festiv

Iată străzile pe care se vor aprinde luminițele de sărbători: pe str. Republicii, Piața Sfatului, b-dul Eroilor, str. N. Iorga, str. Mureșenilor, str. G. Barițiu, str. G. Dima, str. Constantin Brâncoveanu, Piața Unirii, str. Prundului, Șirul Beethoven, str. Poarta Schei, str. Grigoraș Dinicu, str. Nicolae Bălcescu și Zona Casa Armatei), Calea București (tronsonul cuprins între Spitalul Județean și str. Toamnei), b-dul M. Kogălniceanu, str. Iuliu Maniu, b-dul Griviței (între str. 13 Decembrie și b-dul M. Kogălniceanu), b-dul 15 Noiembrie (până la sensul giratoriu de la intersecția cu Calea București și Toamnei), str. 13 Decembrie (Ceasul Rău – b-dul Gării), Hărmanului (între CEC și b-dul Gării), b-dul Victoriei, b-dul Gării (între str. Hărmanului și str. 13 Decembrie), str. Toamnei.

Vom avea iluminat festiv și în parcurile Titulescu, Trandafirilor, Tractorul și pe pietonalul Uranus.

Magia iernii” aduce la Brașov, în luna decembrie, peste 100 de evenimente: de la colinde, concerte, la Moș Crăciun, care va veni zilnic în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, la ateliere de fabricat decorațiuni de Crăciun și cadouri, la Ziua Dărniciei în Piața Unirii, la patinoarul gratuit din Piața Sf. Ioan, cinema-ul Stelarium din Piața Brassai sau Magia filmelor de la cinema Astra.

Banca de Cultură Apollonia își va deschide porțile în data de 16 decembrie, în fosta bancă săsească, de pe str. Republicii, colț cu str. Michael Weiss. Acolo vor avea loc evenimente culturale.

Pentru că trecem printr-o perioadă mai specială din punctul de vedere al nevoii reducerii consumului de energie electrică, în zonele noi în care avem iluminat de sărbători, acesta va fi oprit în intervalul 1:00 – 6:00 (noaptea). În centrul istoric, în același interval, se va reduce fluxul luminos.

Vezi și:

Iată programul de 1 Decembrie din Brașov, Râșnov și Codlea – unde se vor aprinde și luminițele de sărbători. Retragere cu torțe pe traseul…

Ce puteți face la Brașov în minivacanța de 1 Decembrie


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] „Magia iernii” va aduce peste 1 milion de luminițe festive pe străzile din Brașov. Mai sunt d… […]

1 an în urmă

[…] „Magia iernii” va aduce peste 1 milion de luminițe festive pe străzile din Brașov. Mai sunt d… […]

1 an în urmă

[…] evenimentele pe care, împreună cu partenerii noștri, vi le-am pregătit în cadrul evenimentului Magia Iernii la Brașov”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, confrorm […]

1 an în urmă

[…] „Magia iernii” va aduce peste 1 milion de luminițe festive pe străzile din Brașov. Mai sunt d… […]

Back to top button