Expres

MAE: Nu există cetățeni români în pericol în Israel

MAE: Nu există cetățeni români în pericol în Israel

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a transmis că, momentan, nu există români care să aibă nevoie de ajutor consular ca urmare a conflictului militar din Israel.
Conform informațiilor noastre, nu sunt cetățeni români în pericol în Israel. Până în acest moment, niciuna dintre misiunile noastre diplomatice din regiune nu a recepționat solicitări de asistență sau sprijin consular,” a declarat Radu Filip pentru antena3.ro.

Oficialul a adăugat că misiunile diplomatice românești din Israel și Iran sunt în contact permanent cu românii rezidenți, gata să ofere asistență conform competențelor legale. A fost menționat și că spațiul aerian s-a redeschis, permițând reluarea zborurilor și întoarcerea cetățenilor români în țară.

MAE recomandă evitarea călătoriilor în Israel, Palestina, Republica Libaneză și Republica Islamică Iran, o avertizare ce este în vigoare din octombrie anul trecut. Purtătorul de cuvânta subliniat necesitatea ca românii care se află sau călătoresc în aceste zone să fie precauți, să se informeze din surse oficiale și să respecte strict recomandările autorităților locale.

Conform statisticilor oficiale, aproximativ 86,200 de cetățeni născuți în România trăiesc în Israel. Acestora li se adaugă urmașii familiilor românești care s-au mutat în Israel, totalizând încă 125,800 de persoane. Astfel, în total, aproximativ 212,000 de români locuiesc în Israel​.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
3 luni în urmă

Hopaaa… Și-o fură jidovii? „Iron dome”-ul lor, sau cum i-o zice, se dovedește a fi pișu-n ploaie? Vor primi și ei ceea ce au oferit arăbeților zeci de ani? AȘA SĂ FIE! SĂ PRIMEASCĂ CE AU OFERIT ALTORA. NIMIC MAI… Citeşte mai mult »

Back to top button