Expres

Luminițe de Crăciun și pe criză. Brașovul, pe loc surprinzător în topul marilor municipii

Luminițe de Crăciun și pe criză. Brașovul, pe loc surprinzător în topul marilor municipii.
Municipiul Constanța cheltuie în acest an aproape 3 milioane de lei pentru beculețele de Crăciun. E cea mai mare sumă dintre cele pe care marile municipii din România le-au alocat. La polul opus se află Brașov, cu un buget sub 500.000 de lei, de șase ori mai mic.

În topul marilor municipii, Constanța este urmată de Galați, cu un buget de peste un milion și jumătate de lei. Pe podium e și Cluj, care a alocat luminițelor festive puțin peste un milion de lei. Cel mai puțin cheltuie pentru luminițe Timișoara și Brașov. Ambele orașe au bugete de aproximativ 500.000 de lei. Între ele se află primăria Târgu-Mureș, cu un buget de aproximativ 630.000 de lei. Primăria Tulcea va cheltui 600.000 de lei și Primăria Sibiu, aproximativ 640.000 de lei.

Datele au fost colectate de Info Sud-Est. Publicația a centralizat și datele din ultimii cinci ani, inclusiv 2022 (estimate), referitor la cheltuielile pentru ornamentele de Crăciun făcute de cele mai mari orașe din România.

Conform infograficului, Brașovul a cheltuit astfel (sumele sunt fără TVA):
547.597 de lei în 2018

671.032 de lei în 2019

1.176.450 de lei în 2020

670.410 lei în 2021

Bugetul pentru 2022 este estimat la 397.306 lei (fără TVA), dar achiziția e încă în derulare.
Aprinderea luminițelor se va face în 30 noiembrie.

Luminițe de Crăciun și pe criză.

Și totuși, se va face economie în contextul crizei energetice. Printre măsuri: înlocuirea becurilor luminoase care folosesc vapori de sodiu cu becuri cu tehnologie LED, mai eficiente din punct de vedere energetic, și reducerea intensității iluminării stradale la anumite intervale de timp.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Foarte bine.

Mama lui Barbu Gh
1 an în urmă

Eh! Cu economia asta de curent ne mai aducem aminte de tinerete si noi astea mai purisance. Ieseam de la schimbul 2, nu prea era lumina ca acum. Da, da, nu va mirati. Candva am avut si eu servici, nu… Citeşte mai mult »

Back to top button