Expres

Liber la cumularea pensiei cu salariul

 

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis că interzicerea cumulării pensiei cu salariul pentru anumite categorii de salariați, de către Guvern, este o măsură neconstituțională. Curtea Constituțională a admis sesizarea de neconstituționalitate formulată de PSD privind angajarea răspunderii de către Guvern pe proiectul de lege care modifică ordonanța de urgență nr. 114/2018.
PSD au sesizat Curtea arătând că domeniul de reglementare a proiectului legislativ pe care și-a asumat Guvernul Orban răspunderea este similar cu o altă inițiativă pentru aprobarea OUG 114 aflată în procedură de dezbatere parlamentară. Pe de altă parte, contestatarii au arătat că CCR a clarificat situația legată de cumulul pensiei cu salariul în trecut, când a decis că o asemenea măsură trebuie aplicată tuturor cetățenilor, nu în mod discriminatoriu, scrie evz.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button