Expres

La Primărie sau la Consiliul Județean? Guvernul „pasează” un spital autorităților locale

La Primărie sau la Consiliul Județean? Guvernul „pasează” un spital autorităților locale

La Primărie sau la Consiliul Județean? Guvernul României pregătește transferarea rețelei de spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii către autoritățile locale. Scopul declarat este „ca aceste servicii să fie aduse cât mai aproape de nevoile comunității”.

În acest sens, premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu factorii de decizie la nivel guvernamental și local. Au participat la această întâlnire secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, reprezentanți ai ministerelor dezvoltării, educației, muncii, precum și ai autorităților locale la nivel de oraș, municipiu și consiliu județean și ai conducerii universităților de medicină din România.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a decis, la inițiativa Ministerului Transporturilor, să înceapă procesul de transfer al celor 15 unități spitalicești aflate în prezent în coordonarea acestui minister.
Printre acestea se află și Spitalul General C.F. Brașov, cum e denumit oficial Spitalul CFR Brașov.

Se va face un… comitet

Urmează ca această prima etapă să fie demarată prin intermediul unui Comitet Interministerial coordonat de secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

„Principala sarcină a acestui comitet va fi de a realiza cadrul normativ necesar la nivelul Guvernului. În cea de-a doua etapă vor fi identificate toate măsurile pentru a ne asigura că există capacitatea și resursele pentru ca autoritățile locale să poată consolida și chiar dezvolta capacitatea de tratament oferită de aceste spitale. Un rol important în acest sens îl vor avea universitățile de medicină, care vor contribui la pregătirea personalului medical din aceste rețele”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

La Primărie sau la Consiliul Județean? Guvernul „pasează” un spital autorităților locale. Nu e clar dacă spitalul va fi transferat Primăriei Brașov sau Consiliului Județean, așa cum sunt celelalte unități sanitare din municipiu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
23 zile în urmă

Ba s-ar putea ca cel din Brașov să-l dea haitelor parazite din M.A.I. Că tușesc rebuturile sociale dacă nu au condiții deosebite.

11 zile în urmă

[…] „Este al şaptelea an consecutiv în care includem în bugetul propriu al judeţului Braşov fonduri importante din care ne propunem să finanţăm proiecte relevante şi de impact, care să facă diferenţa în viaţa persoanelor aparţinând grupurilor sociale vulnerabile”, a… Citeşte mai mult »

6 zile în urmă

[…] „Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a accesat un proiect care vizează modernizarea și dotarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități «Casa Soarelui» Brașov. Finanţarea lui este asigurată… Citeşte mai mult »

Back to top button