Expres

La Brașov este „Săptămâna prevenirii criminalității”

În perioada 22-26 mai, Poliția Română derulează la nivel național o nouă ediție a evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, ediția 2023.


La nivelul județului Brașov, polițiștii vor desfășura activități pentru sensibilizarea cetățenilor referitor la importanța prevenirii criminalității și adoptării unor măsuri de autoprotecție și consecințele legale care decurg din comiterea de infracțiuni.
Domeniile de referință sunt selectate în baza priorităților Poliției Române pentru anul 2023, astfel:
22 mai – siguranța copiilor;
23 mai – siguranța online;
24 mai – prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului;
25 mai – prevenirea disparițiilor de minori/plecărilor voluntare;
26 mai – prevenirea violenței domestice.


Prima zi a evenimentului – 22 mai 2023 a fost destinată prevenirii victimizării minorilor și a fost marcată prin prezența polițiștilor la o grădiniță și la o unitate de învățământ liceal din Brașov. Astfel, micilor pietoni le-au fost oferite, prin exerciții demonstrative, informații utile despre principalele reguli de circulație, iar elevilor de liceu le-au fost prezentate principalele cauze care pot duce la victimizare (prin trafic și consum de substanțe interzise) și baza legală care incriminează acest fenomen.


A doua zi a evenimentului, destinată siguranței online, va fi petrecută tot în rândul preșcolarilor și elevilor din județul Brașov, care vor fi informați cu privire la pericolele pe care le prezintă mediul online și care sunt principalele măsuri anti-victimizare pe care le pot adopta.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare