Expres

La Aeroportul Brașov pentru zborurile de vacanță

La Aeroportul Brașov pentru zborurile de vacanță. După cum a anunțat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean, zborul inaugural de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va avea loc în 15 iunie 2023. Acesta va fi efectuat de o aeronavă a companiei Tarom.
De a doua zi, însă, sunt programate deja zborurile de vacanță spre Grecia și Turcia. Este vorba despre zboruri charter către Creta (Heraklion) și Antalya. Pachetele de vacanță au fost puse în vânzare de o agenție de turism, prezentă la Brașov.
Agenție ce organizează o întâlnire, de fapt o discuție despre aceste zboruri, chiar la Aeroport, în 7 februarie. Gazde vor fi Alexandru Anghel, directorul Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav”, Alin Burcea și Ondina Dobriban, din partea agenției de turism.
Cei prezenți vor face și un nou tur de aeroport, pentru a vedea cum arată acesta cu foarte puțin timp înainte de deschidere.

Și orarele au fost stabilite

La Aeroportul Brașov pentru zborurile de vacanță. Conform datelor agenției, cursele charter Brașov – Heraklion și Heraklion – Brașov vor avea loc în fiecare luni. Perioada preconizată este 19 iunie – 25 septembrie 2023. Plecarea din Brașov este programată la ora 15.35, sosirea în Heraklion, la 17.40. Cea din Heraklion, la 12.45, sosirea la Brașov la 14.50.
De asemenea, două companii aeriene vor efectua zboruri charter de la Brașov spre Antalya. Acestea vor avea loc din iunie până în septembrie, vinerea și sâmbăta. Cele de vineri nu au încă orarul stabilit, dar ele urmând a fi în perioada 16 iunie – 22 septembrie 2023.
Cele de sâmbăta sunt în perioada 17 iunie – 23 septembrie. Conform orarului, plecarea din Brașov va fi la ora 17.50, iar sosirea în Antalya, la 19.40. Plecarea din Antalya se va produce la ora 15.00, cu sosirea în Brașov la 16.50.
Toate orarele pot suferi modificări.

Cursele de linie, în discuții

Între timp, se lucrează la stabilirea curselor de linie. După cum ne-a mai spus Alexandru Anghel, directorul R.A. „Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav”, sunt discuții permanente cu companii aeriene. Acesta s-a ferit să le mai enunțe așa cum făcuse anterior, pentru că acestea ar fi cerut confidențialitate. „Destinațiile se stabilesc cu companiile aeriene, sunt cele clasice operate acum din România, Londra fiind pe primul loc. Când o companie își ia în calcul unde zboară, trebuie să aibă pasageri pe tot parcursul anului, iar pentru asta e nevoie de un mixt de pasageri ca scop: traficul etnic, cel de turism, de business, universitar. Toate acestea se înlocuiesc sau se suprapun pe parcursul anului, astfel încât să poți să asiguri un grad de încărcare pentru aeronavă care să fie profitabil. E important în ce zone sunt poziționați românii plecați în Spania, Italia, Germania, ca să poată merge țintit. Germania e mare, am discutat cu comunitatea sașilor plecați și au spus de Stuttgart, Munchen și Hamburg. Vă dați seama că primele destinații vizate se adresează etnicilor români plecați în afara țării. În afară de asta, este esenţial la început să avem acces către hub-uri. Să avem câteva destinaţii principale. Prin conexiune, să poată să ne asigure conectivitate bună în Europa şi în afara ei”, a afirmat Anghel. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] Prima cursă pe Aeroportul Brașov-Ghimbav va fi operată pe 16 iunie 2023. Ministerul Transporturilor a promis și o linie de tren până la Aeroport, dar proiectul nu a fost lansat pentru că încă nu are finanțare. Detalii, aici. […]

6 luni în urmă

[…] Aeroportul Brașov – destinațiile confirmate de Consiliul Județean. Prin urmare, singurele destinații confirmate până în prezent sunt spre Turcia și Grecia, prin curse charter. […]

Back to top button