Expres

Judeţul Brașov se apropie de 1.300 de cazuri de rujeolă

Judeţul Brașov se apropie de 1.300 de cazuri de rujeolă. Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că, în perioada 1 ianuarie 2023 – 25 februarie 2024, s-au confirmat 6.589 de cazuri de rujeolă. În ultima săptămână, s-au înregistrat 701 de cazuri noi şi două decese.

Potrivit INSP, unul dintre decese cauzate de rujeolă a fost raportat la o fetiţă în vârstă de 1 an din judeţul Bacău, nevaccinată antirujeolic, internată în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde a avut un contact de salon confirmat cu rujeolă. Copilul avea ca antecedente personale patologice: transplant hepatic, tratament imunosupresor, coinfecţie cu virus gripal A, subtip H3.

Al doilea deces din ultima săptămână din cauza rujeolei a fost raportat la un băiat în vârstă de 11 luni din judeţul Ilfov, nevaccinat antirujeolic. Potrivit INSP, de la începutul perioadei de raportare, 1 ianuarie 2023, s-au înregistrat opt decese din cauza rujeolei.

Cele 6.589 de cazuri confirmate cu rujeolă au fost raportate în 40 de judeţe şi în Bucureşti. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat judeţele Braşov – 1.263 şi Mureş – 968 şi în Bucureşti – 877.

În perioada 6 decembrie 2023- 25 februarie 2024, conform datelor extrase din RENV (Registrul Electronic Național de Vaccinări), au fost vaccinaţi, în total, cu ROR, 80.159 de copii, din care 13.038 de copii cu vârste între 9 şi 11 luni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

Dacă așa zic bugetarii de la INSP așa este. Dacă trebuie, ei vor zice și că porcul zboară, că waxerii au mai mult de un neuron, că măCiucă nu e redus mintal iar ciolanu nu-i țîgan.

Back to top button