Expres

Jandarm brașovean, premiat la „Gala Muntelui”

Un jandarm brașovean a fost premiat la „Gala Muntelui” – eveniment care își propune să aducă un omagiu celor care fac performanță în domeniul montan și să îi premieze pe cei mai buni practicanți ai sporturilor montane.
„În cadrul acestei gale a fost premiat colegul nostru plutonier adjutant șef Blajiu Marian, șeful Postului Montan Zărneşti, un jandarm și un om special din toate punctele de vedere.

El execută misiuni specifice jandarmeriei montane brașovene de la înfiinţarea acestei structuri, respectiv anul 2005. De la începutul activităţii s-a remarcat prin calităţile şi deprinderile necesare executării misiunilor în zona montană, dând dovadă de interes pentru o pregătire de înaltă clasă. Este jandarmul montan pentru care traseele turistice din masivul Piatra Craiului şi zonele limitrofe nu mai au secrete. Este instructor în alpinism, a urmat cursuri de specialitate la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi Montan Sinaia în domeniul salvării şi evacuării persoanelor aflate în dificultate în zonele montane. Este pregătit pentru orice situaţie dificilă, participând la aproape toate misiunile de căutare/ salvare şi evacuare a persoanelor aflate în dificultate în zona de competenţă sau în orice zonă unde situaţia a impus ca el să participe pentru salvarea persoanelor aflate in dificultate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Luiza Dănilă.
„Se evidenţiază prin rapiditate şi luciditate în luarea deciziilor, grad ridicat de rezistenţă la efort fizic şi psihic în condiţii grele de timp şi condiţii meteorologice.

Din anul 2018, Marian face parte din cadrul Echipei Naționale Montane, un proiect de reprezentare a Jandarmeriei Române. Acesta a reprezentat Jandarmeria Română și în cadrul unor expediții montane pe unii dintre cei mai înalți și dificili munți din Europa (Mont Blanc și Matterhorn).

În anul 2022 a participat la concursul «Jandarm montan la înălțime» , unde a fost pe podium, obținând locul 2.

Colegul nostru a reprezentat Jandarmeria Română în anul ce a trecut în două ascensiuni montane pe vârfurile Grossglnockner și Ararat.

Deși de-a lungul carierei Marian a primit multiple decorații, premii și distincții, ne mărturisește cu modestie că emoțiile îl copleșesc de fiecare dată și că este onorat de recunoașterea muncii și pasiunii sale”, a adăugat sursa citată.
„Gala Muntelui”, în cadrul căreia a fost premiat jandarmul brașovean, a avut loc în Bușteni (jud. Prahova). A fost a 8-a ediție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button