Expres

ISU Brașov, recomandări pentru un Crăciun fără „scântei”. Amenzi de 126.000 de lei, date pentru deficiențe pe linia apărării împotriva incendiilor

ISU Brașov a remis recomandări pentru un Crăciun fără „scântei”. De asemenea, a informat că, în prima parte a lunii, a dat amenzi de 126.000 de lei, pentru deficiențe pe linia apărării împotriva incendiilor.

Peste 120 de pompieri sunt pregătiți să acționeze, zilnic, în această perioadă festivă. Pompierii pot interveni cu peste 70 de mijloace tehnice. Dintre acestea, 20 de echipaje sunt de stingere, 13 ambulanțe SMURD si o autospecială pentru transport personal şi victime multiple.

Preventiv, pe perioada sezonului rece, sunt desfășurate acțiuni de control și verificare. Sunt controlate unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult, târguri de sezon, etc..

„Numai în prima jumătate a lunii decembrie, inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control la peste 50 de obiective din județul Brasov, pe timpul cărora au fost constatate peste 200 de deficiențe pe linia apărării împotriva incendiilor. Pe timpul acestor acțiuni, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 126.000 lei, precum și 152 de avertismente. Chiar dacă perioada Crăciunului este aglomerată pentru toată lumea, NU trebuie să neglijăm respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. Este suficient un moment de neatenție pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuință”, atenționează reprezentanții ISU Brașov.

ISU Brasov vă recomandă respectarea a trei reguli simple:

  1. Manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței. Stingeți întotdeauna focul în sobă înainte de culcare și nu folosiți mijloace de încălzire cu defecte sau improvizații. Nu aprindeți focul prin utilizarea lichidelor inflamabile. Orice mică improvizație poate conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți.
  2. Este foarte important să respectați câteva măsuri atunci când vorbim de amplasarea și decorarea pomului de Crăciun. Ancorați bine bradul. NU folosiți instalații ornamentale cu improvizații. NU lăsați în funcțiune instalațiile electrice atunci când plecați de acasă. NU aprindeți și NU amplasați artificii sau lumânări în apropierea bradului.
  3. Cea de-a treia situație cu care se confruntă pompierii în această perioadă a anului este generată de utilizarea mijloacelor pirotehnice. Pe cât de spectaculoase sunt artificiile și petardele, pe atât de periculoase pot fi dacă sunt folosite necorespunzător. În ultimii ani au fost înregistrate cazuri când pompierii au acționat pentru stingerea incendiilor generate de utilizarea mijloacelor pirotehnice sau pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de aceste obiecte. Pentru evitarea oricăror evenimente, NU permiteți jocul copiilor cu petarde și artificii. De asemenea, utilizarea lor se va realiza numai cu respectarea instrucțiunilor menționate de producător.

„Ne dorim să ne bucurăm împreună de aceste zile, fără evenimente care să vă pună viața în pericol! Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!”, au conchis reprezentanții ISU Brașov.

Vezi și:

250 de forțe de ordine din Brașov, cu peste 100 autospeciale, vor fi la datorie, zilnic, în perioada Crăciunului


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare