Expres

IPJ Brașov: „Nu tot ceea ce citești sau vezi pe Internet este…”

IPJ Brașov: „Nu tot ceea ce citești sau vezi pe Internet este…”

Internetul reprezintă un spațiu în care comunicarea, informația și divertismentul sunt beneficii pentru toți oamenii, atrăgându-i în primul rând pe adolescenți și tineri. Având în vedere, însă, că spațiul online poate fi și un mediu propice victimizării, polițiștii brașoveni au derulat activități informative în rândul adolescenților din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 6 Brașov.

Tinerii au aflat informații interesante despre navigarea în siguranță pe internet, dar și reguli care trebuie respectate pentru a evita să fie expuși riscurilor de a deveni victime ale atacatorilor cibernetici sau agresorilor sexuali. În cadrul activităților, polițiștii brașoveni le-au amintit adolescenților, dar și cadrelor didactice câteva reguli pentru o navigare în siguranță în spațiul virtual.

Recomandări
-Nu da niciunei persoane întâlnite pe Internet informații personale despre tine sau familia ta!
-Parolele sunt secrete și îți aparțin! Dacă bănuiești că parola ți-a fost divulgată, nu ezita să o schimbi de îndată!
-Dacă cineva te face să te simți inconfortabil în mediul online, poți oricând să renunți la comunicarea cu acea persoană, poți chiar să scoți din lista de contacte perdsoanele cu care nu mai vrei să comunici și poți chiar să raportezi profilul acestora!


-Nu tot ceea ce citești sau vezi pe Internet este adevărat! Fotografiile și materialelel video pot fi modificate cu ușurință cu ajutorul programelor informatice și pot înfățișa situații nereale!
-Cere ajutor, în orice situație, persoanelor în care ai încredere, părinți, profesori sau prieteni apropiați! În situațiile delicate, nu ezita să apelezi Poliția!
Activitatea preventivă de la Școala nr. 6 a avut loc în cadrul „Săptămânii prevenirii criminalității”, ziua de 21 mai fiind dedicată siguranței mediului online.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button