Expres

IPJ BRAȘOV, Controale pe linie rutieră, azi-noapte / Acțiune silvică alături de Garda Forestieră

  • politie_296799.png
 

Polițiștii brașoveni au efectuat controale rutiere, azi-noapte, în intervalul orar 23.00 – 01.30, împreună cu polițiști locali.

„Activitățile au fost desfășurate în două etape, acționându-se pe principalele artere din municipiul Brașov, fiind instituite filtre rutiere pentru verificarea respectării de către conducătorii auto a prevederilor O.U.G. 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice.
Cu ocazia activităților desfășurate, cadrele de poliție au legitimat 72 de persoane și au verificat 48 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 6.500 de lei, dintre acestea 18 fiind pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice și 1 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

În altă ordine de idei, ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Brașov – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu reprezentați ai Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat o actiune pe linie de silvicultură.

„Acțiunea a urmărit, în principal, identificarea persoanelor care taie și sustrag material lemnos din fondul forestier, care transportă material lemnos fără documente legale, precum și existența și legalitatea activităților desfășurate de către societățile comerciale ce au ca obiect de activitate expolatarea, depozitarea și prelucrarea materilalelor lemnoase”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

„Cu ocazia activităților efectuate, a fost identificată o societate comercială de profil cu sediul în municipiul Brașov, care deținea cantitatea de 8.5 m.c. material lemnos, cherestea rășinoase, determinată ca diferențe între stocurile scriptice și stocurile faptice.
S-a procedat la sancționarea contravențională a societății comerciale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sancțiunea aplicată fiind de 1.000 lei, fiind dispusă, totodată, măsura confiscării cantității de 8,5 mc cherestea rășinoase, în valoare de 7.400 lei”, a adăugat sursa menționată.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button