Expres

IPJ BRAȘOV: Atenție, minorii au interzis cu materiale pirotehnice până la 16 ani, dar răspund contravențional și/sau penal de la 14 ani!

 

Poliția Brașov avertizează asupra faptului că artificiile și petardele – folosite cu precădere la trecerea dintre ani – sunt materiale explozive periculoase, care pot cauza o serie de evenimente neplăcute și accidente grave.
Din motive de siguranță și totodată pentru prevenirea implicării în evenimente neplăcute, este strict interzisă utilizarea acestor materiale pirotehnice de către minori, până la împlinirea vârstei de 16 ani.

„Copiii care nu au împlinit 16 ani nu trebuie să dea curs provocărilor și să evite utilizarea acestor produse în cazul în care le sunt oferite. NU UITAȚI! De la împlinirea vârstei de 14 ani răspundeți penal și contravențional pentru comiterea de fapte care contravin legii. Minorii care au împlinit vârsta de 16 ani pot utiliza articole pirotehnice de tipul: steluțe, lumănâri scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliți, cu respectarea strictă a instrucţiunilor de utilizare înscrise pe ambalaj. Aceste materiale fac parte din clasa articolelor pirotehnice de divertisment cu un nivel de risc foarte scăzut, pot fi achiziționate de la comercianți autorizați și pot fi folosite doar în scopurile menționate de producător”, au detaliat reprezentanții Poliției Județene Brașov.

Potrivit acestora, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept și comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile interzise minorilor către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Din experiența anilor trecuți, când au avut cazuri grave de accidentări sau distrugeri, polițiștii brașoveni atenționează că folosirea ilegală a materialelor pirotehnice se poate solda cu vătămări corporale grave (inclusiv infirmități pe viață).

VEZI ȘI:

Articole asemănătoare

BRAȘOV. Prinși în timp ce vindeau materiale pirotehnice, la aprinderea luminițelor, în Codlea / Amenzi de 17.000 de lei, într-un caz de furt de cetină (FOTO)

Județul BRAȘOV. Mii de materiale pirotehnice, descoperite într-un autoturism

IPJ BRAȘOV: „Cu petardele nu te joci!” / VEZI FOTO 2 – 6…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button