Expres

Ion Iliescu nu mai e șef la Institutul Revoluţiei Române

 

Locul lui Ion Iliescu a fost preluat, interimar, de jurnalistul şi scriitorul Alexandru Mironov, unul dintre cei 25 de membri ai Colegiului Naţional al Institutului Revoluţiei Române, precizează News.ro, după ce fostul preşedinte al României a demisionat de la şefia Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Anunţul a fost făcut de senatoarea PNL Alina Gorghiu, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege care vizează desfiinţarea Institutului. „Surprize, surprize cu Ion Iliescu!  Nu vine, pleacă! Şi-a dat demisia de la Institutul Revoluţiei Române. O reacţie la propunerea legislativă pentru desfiinţarea acestui institut, pe care am iniţiat-o împreună cu Iulia Scântei, Alexandru Muraru, Andronache Gabriel (nota red. – deputat PNL de Brașov) şi Cupşa Ioan. Un gest tardiv şi cinic faţă de cei care aşteaptă de mai bine de 30 de ani adevărul despre evenimentele din decembrie 1989. Dar care demonstrează fără echivoc de ce Iliescu şi-a dorit IRRD. Ca să ascundă vinovaţii şi vinovăţiile pentru victimele de atunci”, a scris Gorghiu, pe Facebook.

Senatoarea a mai scris că fostul preşedinte a primit foarte mulţi bani în calitate de şef al acestui Institut, asta deşi nu a făcut nimic, doar a popularizat propriile sale interpetări asupra Revoluţiei Române, „astfel încât să împiedice ancheta în Dosarul Revoluţiei”. Gorghiu a mai notat că neregulile financiare constatate de Curtea de Conturi reprezintă un motiv în plus pentru care IRRD trebuie desfiinţat: „Am încredere că iniţiativa legislativă pentru desfiinţarea IRRD va merge pe repede înainte. Datorăm asta eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989”.

 

 

 

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button