Expres

Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea valorii tichetelor

  • tichete_2.jpg

Președintele Klaus Iohannis a semnat azi decretul privind promulgarea legii care prevede majorarea tichetelor de masă. Astfel, tichetele de masă acordate angajaților vor fi majorate până la 30 de lei, de la 20 de lei în prezent. Decizia intră în vigoare la 1 iulie. Prin excepţie, organizaţiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale, prevede actul normativ. Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale.

Prevederile referitoare la achiziţionarea şi emiterea tichetelor cadou se aplică în mod corespunzător. Ultima majorare a tichetelor de masă a avut loc în 2020, când valoarea a crescut de la 15,18 lei la 20 de lei.

Legea semnată de Klaus Iohannis prevede și că voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate în România, la care participă copilul titularului.

Procedura privind plata taberelor urmează să fie stabilită de către Ministerele Educației și Finanțelor, potrivit biziday.ro

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
10 luni în urmă

[…] tichetelor sociale acordate prin campania „Dar din suflet pentru seniori” s-ar putea majora. Consilierii […]

Back to top button