Expres

Inspectorii sanitar-veterinari au dat amenzi de peste 1,6 milioane de lei, înaintea grătarelor de 1 Mai

Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au verificat, înaintea minivacanței de 1 Mai, 1.285 de obiective autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.


„Abaterile constatate de inspectorii ANSVSA au fost sancționate prin aplicarea a 224 de amenzi contravenționale, care au totalizat 1.615.100 de lei. Au fost emise 6 ordonanțe pentru suspendarea activității și 6 ordonanțe pentru încetarea activității.
Detaliat, în perioada 28 – 29 aprilie, controalele inspectorilor ANSVSA au vizat: 723 de unități de alimentație publică, 93 de pensiuni turistice, 16 unități de tip catering, 42 de unități de cofetărie/patiserie, 55 de laboratoare de cofetărie, 90 de unități tip supermarket/hipermarket, 165 de magazine alimentare și 101 de alte tipuri de unități.


Pentru a preveni apariția toxiinfecțiilor alimentare și a proteja sănătatea consumatorilor, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au controlat condițiile de igienă în care sunt recepționate, depozitate, preparate și valorificate diverse sortimente de produse alimentare și preparate culinare destinate consumului uman.
De asemenea, a fost confiscată și denaturată o cantitate de 344 de kg de produse alimentare (carne și produse din carne, pește și produse din pește, ouă, produse lactate și produse compuse), produse care prezentau un potențial risc pentru sănătatea consumatorilor
”, se arată în bilanțul ANSVSA.

Principalele neconformităţi identificate și sancționate au fost:

– Lipsa documentelor de înregistrare;
– Nerespectarea cerințelor de igienă;
– Produse expirate;
– Etichetarea necorespunzătoare;
– Comercializarea produselor fără respectarea condițiilor de temperatură;
– Lipsa documentelor pentru demonstrarea trasabilității.

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului instituției – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button