Expres

Infractor sexual primit la școală

Infractor sexual primit la școală. Un profesor din Buzău, condamnat pentru trafic de droguri şi infracțiuni sexuale, a fost menținut la catedră la două şcoli, într-un liceu şi o școală generală. Profesorul de desen are o condamnare definitivă pentru trafic de droguri. Mai mult, acesta a comis infracțiuni de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Conducerile celor două unităţi şcolare sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, a anunțat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, într-un comunicat de presă.
Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că cele două unităţi de învăţământ nu au desfăşurat corespunzător activităţile. Şi verificările specifice impuse de Legea 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, cu privire la un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Buzău, cadru didactic în ambele şcoli.

Mai mult, în urma investigaţiilor, cu privire la aceeaşi persoană, au fost constatate aspecte ce ar putea fi incidente Legii învăţământului preuniversitar 198/2023. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale ce se impun”, arată IPJ Buzău.

În aceste condiţii, ancheta pe care tocmai au declanşat-o poliţiştii trebuie să arate cine nu şi-a făcut treaba, astfel încât să fie trecute cu vederea faptele extrem de grave ale profesorului care, potrivit legii, îl împiedicau pe acesta să mai ajungă la catedră.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că profesorul are o condamnare cu suspendare pentru trafic de droguri, în această vară. În acest caz, Poliţia a sesizat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a declanşa propria anchetă.

Profesorul respectiv preda desen la Şcoala Gimnazială nr 7 din Buzău şi la Liceul Alexandru Marghiloman din orasul Buzău.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button