Expres

Încep înscrierile la creșele din Brașov

Încep înscrierile la creșele din Brașov.

Din 15 iunie începe procesul de înscriere, conform comunicatului publicat de Creșa Brașov. Procedura se va derula până în data de 30 iunie și vizează înscrierea celor mici la cele 9 creșe funcționale în acest moment.

Depunerea dosarelor de înscriere se va face, în urma unei programări, la sediul creșei pentru care părinții optează să facă înscrierea copilului (prima opțiune), în intervalul orar 9.00-17.00 (luni-joi), respectiv 9.00 – 16:00 (vineri). Pentru creșa din Coresi, unde lucrările vor fi finalizate până în 31 iulie, se va organiza o sesiune separată de înscrieri.

Încep înscrierile pentru creșele din Brașov

„Pentru a veni în sprijinul părinților, am gândit un sistem de programare, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să aștepte foarte mult pentru depunerea dosarului de înscriere. Prin urmare, ei ne contactează prin e-mail sau telefon și vor fi programați pentru depunerea, verificarea și înregistrarea dosarului de înscriere”, a declarat Georgiana Buta, directorul Creșa Brașov.

Pe lângă criteriile generale de departajare stabilite prin metodologia aprobată de Ministerul Educației, și în acest an au fost stabilite, de către Consiliul de Administrație al Creșa Brașov, o serie de criterii specifice, astfel încât să se poată face o departajare clară și transparentă a fiecărui dosar depus.

Printre criteriile specifice aprobate pentru înscrierile din acest an sunt: vârsta copilului – copiii peste 2 ani primesc un punctaj mai mare; domiciliu – cei care locuiesc aproape de creșe primesc 5 puncte, la fel ca în cazul celor în care ambii părinți lucrează sau copiii aflați în situații vulnerabile.

După evaluarea dosarului de înscriere depus prin aplicarea criteriilor de departajare generale și criteriilor specifice, în data de 30 iunie, ora 18:00, lista copiilor admiși, în limita locurilor aprobate, se va publica pe site-ul instituției www.cresebrasov.ro și se va afișa la avizierul fiecărei creșei.

În acest moment, în Brașov sunt funcționale 9 creșe, cu 1.070 de locuri. Primăria Brașov are în derulare, în diferite faze, alte 5 proiecte pentru construirea de creșe, cel mai avansat fiind cel din cartierul Coresi, care se va finaliza în această vară.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button