Expres

Nou director al serviciului ce administrează creșele din Brașov

Nou director al serviciului ce administrează creșele din Brașov.

Începând cu anul 2021, municipalitatea a început un proces de transformare a creșelor din Brașov din unități de servicii sociale în instituții de învățământ. Obiectivul este menținerea unui standard cât mai înalt în ceea ce privește asigurarea îngrijirii și educației copiilor până la 3 ani.

Nou director al serviciului ce administrează creșele din Brașov

Pentru a realiza acest obiectiv, municipalitatea și-a păstrat statutul de parte activă în ceea ce privește gestionarea creșelor. Tranziția s-a făcut într-un ritm lent, fără perturbări sau blocaje, cum s-a întâmplat în alte orașe unde autoritățile s-au confruntat cu proteste ale angajaților, cu scăderi salariale și cu plecări din sistemul de creșe.

Conform H.G. nr. 566 din 28 aprilie 2022, procedura de numire a coordonatorului creșelor din Brașov s-a schimbat. Astfel, prin decizia Inspectorului Școlar General, cu avizul primarului, în funcția de director este numit un cadru didactic. Începând cu data de 1 aprilie, noul director al serviciului care gestionează cele 9 creșe din municipiul Brașov este Georgiana Buta (foto), fost director la Grădinița nr. 3. Această etapă este ultima din procesul de transformare a creșelor în instituții de învățământ.

„Doamna Buta Georgiana Maria este un director de grădiniță la al doilea mandat, având experiență de lucru cu copiii. Este implicată în proiectele primăriei, tot pe ceea ce înseamnă educație antepreșcolară și preșcolară. Este membru în Consiliul Consultativ Metodist al Inspectoratului Școlar. După ce m-am consultat și cu colegii inspectori de grădinițe, am făcut această nominalizare. Cu data de 1 aprilie am primit și avizul deciziei de nominalizare, astfel că Georgiana Buta și-a început mandatul de director”, a precizat inspectorul școlar general Ovidiu Tripșa.

Georgiana Buta (foto) s-a arătat încrezătoare că, alături de colegii de la „Creșa Brașov”, de educatoare și îngrijitoare, va reuși să dezvolte și mai mult serviciile oferite antepreșcolarilor.

Nou director al serviciului ce administrează creșele din Brașov

„Această numire în funcția de director al Creșei Brașov mă onorează și mă obligă să îmi desfășor activitatea cu profesionalism. Mă bazez pe expertiza mea ca profesor de învățământ preșcolar, mentor, formator național, metodist al Inspectoratului Școlar Județean Brașov și director de grădiniță”, a explicat Georgiana Buta, conform BrașovCity.ro.

În acest moment, în Brașov sunt funcționale 9 creșe, cu 1.070 de locuri. Primăria Brașov are în derulare, în diferite faze, alte 5 proiecte pentru construirea de creșe, cel mai avansat fiind cel din cartierul Coresi, care se va finaliza în această vară.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
10 luni în urmă

Ce muiană de tefelistă de rit progresist are. Dar asta nu contează. Ia citiți știri pentru cobai aici: „Sigur și eficient! Avertismentul medicilor s-a adeverit. Explozie de cancere în toată Europa” „Dacă ARN-ul mesager persistă mai mult timp în organism… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 10 luni în urmă de către Barbu Gh.
9 luni în urmă

[…] în ceea ce privește criteriile specifice de înscriere, până în data de 12 mai”, a declarat Georgiana Buta, directorul serviciului public „Creșa Brașov“, potrivit […]

8 luni în urmă

[…] programați pentru depunerea, verificarea și înregistrarea dosarului de înscriere”, a declarat Georgiana Buta, directorul Creșa […]

Back to top button