Expres

Încă un restaurant din Brașov, amendat de Protecția Consumatorilor (galerie foto)

Încă un restaurant din Brașov a fost amendat de Protecția Consumatorilor.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov a desfășurat în data de 12.10.2023, o acțiune de control, la operatorul economic GRATAR URBAN SRL”  Brașov.
Abaterile constatate de echipa de control în blocul alimentar și a prestării serviciului de livrare:
·   folosirea unor echipamente în bucătărie, neigienizate corespunzător, cu urme de grăsime și arsuri grosiere;
·       utilizarea unor spații frigorifice neigienizate, cu strat grosier de gheață pe pereții laterali, praf combinat cu apă la chedere și urme de resturi alimentare, cu rugină, și vopesea exfoliată
·       în spațiul frigorific al unității s-au găsit materii prime cu modificarea stării termice
·       materii prime depozitate necorespunzător, nu indicau data limită de consum, respectiv  data durabilității minimale, de asemenea, nu prezentau elemente de identificare și caracterizare corespunzătoare.
·       preparatele culinare finite calde destinate consumatorilor s-au găsit depozitate în frigider, fără a respecta prevederile legale conform cărora acestea se țin la o temperatură de minim 60 de grade pe tot parcursul zilei
·       în lista meniului nu se menționa declarația nutrițională și ingredintele cu potențial alergen pentru preparatele culinare comercializate.
·       lipsă acord de funcționare emis de Administrația Publică Locală”, se arată într-un comunicat.

În urma neregulilor constatate, societatea a fost sancționată cu o amendă contravenționale în valoare de 10.000 lei și un avertisment, fiind dispuse măsurile  de  oprirea temporară a prestării serviciului de alimentație publică din blocul alimentar și a prestării serviciului de livrare.
De asemenea, s-au retras din circuitul consumului uman, fiind oprite definitiv, produse alimentare în valoare de 1600 lei.

UPDATE:

Protecția Consumatorilor a anunțat că s-a greșit în comunicat numele societății controlate, fiind vorba despre GRATAR FOOD SRL – Casa Ciorbelor, str 13 decembrie nr.26c, nu despre Gratar Urban. Vezi și: Update: Protecția Consumatorilor Brașov, rectificare!

Vezi și: Restaurant din Brașov, amendat în urma reclamației făcute de un client


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button