Expres

Încă 50 de autobuze electrice la Brașov / Ce se va întâmpla cu autobuzele Menarini?

Încă 50 de autobuze electrice la Brașov. Acestea se adaugă celor 23 pentru care primarul Allen Coliban a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în decembrie.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a comunicat Primăriei Brașov că a fost acceptată finanțarea pentru achiziția a încă 50 de autobuze electrice, cu lungimea de 10 metri, tot prin PNRR. Pe lângă cele 50 de autobuze, prin proiect vor fi finanțate 18 stații de încărcare rapidă și 50 de stații de încărcare lentă. Prin acest proiect, Brașovul beneficiază de aproape 25 de milioane de euro nerambursabili.

Încă 50 de autobuze electrice la Brașov

„Brașovul stă cel mai bine din România în ceea ce înseamnă mijloace de transport electrice. Perspectivele de trecere spre un transport 100% electric sunt tot mai aproape de realitate. Avem acum asigurată finanțarea pentru încă 50 de autobuze electrice – 73 în total prin PNRR – care li se adaugă celor deja achiziționate. Flota «verde» a Brașovului ajunge, astfel, la peste 200 de mijloace de transport în comun prietenoase cu mediul”, a declarat primarul Allen Coliban, potrivit BrașovCity.ro.

După semnarea contractului de finanțare, municipiul Brașov va derula o procedură de achiziție pentru a selecta furnizorul vehiculelor. Odată cumpărate, vehiculele vor fi puse la dispoziția RATBV.

În acest moment, în municipiul Brașov sunt în circulație 52 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri și 8 de 10 metri. Ambele sunt marca SOR, Cehia. Apoi, 51 de troleibuze cu lungimea de 18 metri, marca Solaris, Polonia, și 10 autobuze hibrid cu lungimea de 12 metri, marca Mercedes. La acestea se adaugă 12 autobuze electrice cu lungimea de 18 metri, produse de Karsan, Turcia. Dar și autobuzele Menarini, cu motorizare Euro 6.

Prin achiziția autobuzelor electrice finanțate prin PNRR se va înlocui cea mai mare parte a autobuzelor Menarini. Vor fi păstrate doar cele care vor reprezenta soluția de rezervă pentru mijloacele de transport electrice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
3 luni în urmă

[…] a anunțat că 4 noi trasee de biciclete vor fi implementate cu finanțare nerambursabilă prin PNRR: „Acestea fac parte din Masterplanul Velo al Brașovului. Ele sunt complementare principalului […]

2 luni în urmă

[…] A.P.U.L.U.M, cer renegocierea de urgență a Planului Național pentru Dezvoltare și Reziliență (PNRR). Ei susțin că iimpunerea unor roviniete de 6 ori mai scumpe din 2026, apoi de cel puțin 16.250 […]

Back to top button