Expres

În sfârșit, au început să fie pornite fântânile arteziene din Brașov

În sfârșit, au început să fie pornite fântânile arteziene din Brașov. Cel puțin, instalațiile din zona centrală.
Cu aproape trei luni întârziere față de anii trecuți, fântânile arteziene din Brașov, cele aflate în grija Primăriei, au fost pornite la finalul săptămânii care tocmai s-a încheiat. Din ceea ce au observat brașovenii, au fost puse în funcțiune cea din Piața Sfatului (deși cam timid) și de la Casa Armatei.
Primele, probabil, urmând ca zilele acestea să fie repornite și celelalte.
În ultimele săptămâni, pe măsură ce temperaturile creșteau spre caniculă, o temă revenea insistent în discuțiile de pe grupurile de Facebook care reunesc mai mult brașoveni, interogațiile pe ton exasperat fiind numeroase: „De ce nu funcționează fântânile arteziene?”; „Când vor fi pornite fântânile arteziene?”; „Le mai pornesc vara asta sau prin decembrie?”. A apărut și o teorie conspiraționistă: „Ăștia de la Primărie vor să ne obișnuiască cu ideea că nu va mai fi fântână în Piața Sfatului, de aia n-o pornesc”, cu referire la planurile controversate de reamenajare (detalii aici).
Cum acordul-cadru pentru repararea şi întreţinerea fântânilor arteziene din municipiul Braşov expira, Primăria Brașov a lansat în ianuarie licitaţia pentru atribuirea unui contract (pe patru ani), iar termenul de depunere a ofertelor a fost martie 2023. Valoarea maximă estimată pentru cei 4 ani era de 10,511 milioane de lei, fără TVA. Au fost depuse patru oferte, iar după luni de analiză a a acestora din punct de vedere tehnic şi financiar, procedura a fost anulată.
Deși părea că anul acesta artezienele vor rămâne „seci”, până la urmă s-a găsit o cale legală ca întreținerea fântânilor să fie făcută de RIAL, care e în subordinea Primăriei.

Primăria Brașov deţine 12 fântâni arteziene (automatizate şi cu sistem de recirculare a apei), acestea fiind în Parcul Trandafirilor, pietonalul din Valea Cetăţii, Livada Poştei (Rudolf, la Casa Armatei), Parcul Central Nicolae Titulescu, Piaţa Sfatului, Trei Alimentare (intersecţia străzilor Toamnei şi Zizinului), Parcul Ursul (Valea Cetăţii), scuarul din Piaţa Astra, Cinema Patria, Parcul Tractorul, Registrul Comerţului (Bulevardul 15 Noiembrie), Rapid (Bulevardul Gării).
În primăvară au fost puse în funcţiune cele circa 20 de cişmele.

Sursa foto: Facebook/Carmen Chiperea


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare