Expres

În ce direcție se îndreaptă industria de jocuri de noroc online?

Industria jocurilor de noroc este un mediu competitiv, în plină expansiune, ce necesită bugete mari și generează cifre de afaceri de ordinul bilioanelor. În acest context general, secțiunea de igaming sau cea a jocurilor derulate în mediul online, prin intermediul tehnologiei moderne, are propria sa dezvoltare impresionantă. Unde ne aflăm acum în anul 2022 și în ce direcție va evolua această industrie, vom încerca să evidențiem în acest articol.

Date statistice privind industria jocurilor de noroc în 2022

După un an 2020 puțin mai nesigur și oscilant ca evoluție, din cauza pandemiei globale de Covid 19, industria jocurilor s-a repozițonat și a ajuns în 2022 la cifre stastistice impresionante. Astfel, azi, industria jocurilor de noroc implică 26% din populația planetei. În termeni absoluți vorbim aici de peste 4 bilioane de oameni care au jucat cel puțin o dată pe an.

 În ceea ce privește componenta de igaming, un studiu recent din UK demonstrează o evoluție asemănătoare. Enumerăm câteva dintre aceste date:

  • un procent de 17% din populația lumii, aproximativ 3 bilioane de oameni joacă online jocuri de noroc sau pariuri sportive;
  • 38% dintre jucătorii de igaming au vârsta cuprinsă între 18-34 ani, ceea ce înseamnă o populație tânără, activă și generatoare de venituri;
  • la nivel mondial există legal peste 12.000 de cazinouri online, unde poți juca orice joc de noroc preferat sau unde poți plasa pariurile sportive cele mai inspirate.

Piața românească a jocurilor de noroc online

În acest context general, se poate observa o dezvoltare fără precedent a industriei jocurilor de noroc și în România, în anul 2022. Această dezvoltare este una sustenabilă, operatorii de jocuri de noroc, de pe piața românească, devenind din ce în ce mai profesioniști. De asemenea,  serviciile și produsele  oferite au crescat vizibil în acest an, din punctul de vedere al calității și diversității. Prin urmare, recunoașterea acestei calități la gala de premiere de la Budapesta din acest an, în cadrul evenimentului CEEG Awards 2022 nu este deloc întâmplătoare. Cei mai buni operatori români au fost premiați pentru efortul de îmbunătățire a serviciului de suport clienți pentru sectorul de cazinou online și cel mai bun furnizor de plăți pentru cei ce joacă pe internet, iar acest interes pentru dezvoltarea suportului tehnologic pentru igaming pe piața românească este apreciabil.

Datele statistice privind piața românească de igaming sunt, de asemenea, importante:

  • veniturile generate în această piață sunt de 900 de milioane de euro;
  • există un număr de 16, 79 milioane de utilizatori de telefoane mobile, în ianuarie 2002, în țara noastră.

România va continua să atragă pe piață cei mai buni operatori și să se poziționeze ca un participant semnificativ pe scena globală datorită expansiunii rapide și a clarității legislative în creștere.

Tendințe de evoluție ale industriei de igaming 

 Cifrele statistice privind industria de igaming sunt absolut impresionante, atât în termeni de oameni implicați cât și de venituri generate anual, sume de ordinul bilioanelor. În acest context, putem analiza câteva din tendințele importante de evoluție din această industrie:

  • Includerea tehnologiei avansate

Industria de igaming își va continua creșterea prin integrarea celor mai avansate tehnologii, precum realitatea augumentată, tehnologia cloud, grafică avansată 3D sau inteligența artificială specializată. Toate aceste elemente vor susține virtual și vizual experiența de joc.

  • Telefonul mobil va deveni instrumentul principal folosit pentru igaming

Trecerea de la jocul în cazinourile fizice la cele online s-a făcut treptat, în primul rând datorită tehnologiei și inventării telefonului mobil. Azi, device-urile mobile sunt legate indispensabil de noi și jumătate dintre jucătorii de jocuri de noroc declară că folosesc telefonul mobil pentru a paria, din motive de comoditate și eficiență.

  • Blockchain

Această tehnologie ajută la derularea evenimentelor virtuale, precum sunt turneele de jocuri de noroc, mult mai ușor. În plus, Blockchain-ul oferă siguranță sporită tranzacțiilor jucătorilor și datelor personale colectate.

  • Casa, spațiul preferat al jucătorilor

Experiența pandemiei din ultimii ani a demonstrat cât de important poate fi spațiul și confortul propriei locuințe, chiar și pentru activitățile recreative. Această tendință se va menține și în anii următori, chiar și după această perioadă de izolare socială impusă medical, jucătorii preferând confortul și siguranța casei proprii pentru a juca online. Statisticile demonstrează că 4 din 5 jucători declară că preferă această opțiune de joc și această tendință se va menține și pentru anii următori.

Previziuni viitoare pentru industria de igaming

Anul 2022 s-a dovedit a fi excepțional de bun pentru industria de gaming, înregistrând o creștere de 10,4% față de anul precedent. Tendințelele de evoluție analizate în acest articol demonstrează că viitorul jocurilor de noroc online va fi, cu certitudine, unul spectaculos.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button