Expres

HOSPICE Casa Speranţei are nevoie de ajutor ca să ajute gratuit

HOSPICE Casa Speranţei are nevoie de ajutor ca să ajute gratuit. Companiile pot direcţiona până la 20% din impozitul pe venit/profit către cauza HOSPICE Casa Speranţei. Sau până la 0,75% din cifra de afaceri. Este primul an în care firmele care nu au atins plafonul maxim de sponsorizări în 2021 pot solicita ANAF redirecţionarea acestor sume în beneficiul pacienţilor HOSPICE Casa Speranţei. Pentru asta, este nevoie să completați contractul de sponsorizare cu suma rămasă disponibilă şi să-l trimiteți către ANAF împreună cu Formularul 177 până în 25 decembrie

Din fondurile direcţionate, fundaţia va putea oferi în continuare serviciile pentru care statul român fie le subfinanţează, fie nu le finanţează. 
„În 11 judeţe din ţară nu există niciun furnizor specializat de îngrijiri paliative. Este o realitate pe care mii de pacienţi din România trebuie să o accepte. Imaginea generală deficitară se completează cu lipsa paturilor destinate îngrijirii paliative: 17 judeţe nu au astfel de paturi. Tododată, există doar nouă servicii de îngrijire paliativă la domiciliu la nivelul întregii ţări, toate susţinute doar de ONG-uri, iar cinci servicii aparţin Fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei. Pentru un sfert din pacienţii îngrijiţi la domiciliu, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) decontează doar 38% din costul real al serviciilor medicale, această cifră, în ciuda creşterilor constante, a rămas neschimbată din 2010. În privinţa pacienţilor îngijiţi în unităţile cu paturi, CAS decontează pentru un sfert din pacienţii internaţi sub 31% din costul real al serviciilor medicale. Ca şi în cazul serviciilor de îngrijire la domiciliu, aceste costuri au rămas aceleaşi din 2010”, au transmis reprezentanții Fundației.
Mai multe detalii despre cum poate fi utilizată această facilitate fiscală găsiţi aici.

Peste 45.000 de pacienți

HOSPICE Casa Speranţei are nevoie de ajutor ca să ajute gratuit. HOSPICE Casa Speranţei este o organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov. Fundaţia a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România şi este cea mai mare organizaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip. HOSPICE Casa Speranţei are două spitale cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, echipe mobile în cinci oraşe – Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti, şase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă şi educaţie şi peste 100 de paturi pentru internare şi activităţi adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.
Pacienţii cu boli oncologice din România se confruntă şi cu implacabilul «nu se mai poate face nimic», dar sunt 30 de ani de când HOSPICE Casa Speranţei demonstrează zi de zi, prin servicii şi prin intermediul oamenilor care oferă aceste servicii, că se mai pot face lucruri. În cei 30 de ani, peste 45.000 de pacienţi şi peste 100.000 de aparţinători au fost martori ai schimbărilor pe care îngrijirea paliativă poate să le aibă atunci când viaţa este zdruncinată din temelii de un diagnostic care atentează la fizic, la psihic, care aduce în continuare stigmatizare”, au spus cei de la Hospice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
11 luni în urmă

[…] direct din autobuzele și troleibuzele RATBV. Sumele donate vor ajunge la HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată la Brașov în 1992, care a introdus conceptul de îngrijire […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare