Expres

Halloween în siguranță cu o aplicație de alerte

InfoCons vine cu o aplicație gratuită, pentru Halloween în siguranță. Peste doar câteva zile va fi celebrat Halloween-ul. Astfel, românii se îndreaptă către costumații specifice acestei sărbători, produse cosmetice etc.. În acest context, InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu Aplicația Gratuită InfoCons ce pune la dispoziție alertele rapide pentru produsele nealimentare la nivelul Uniunii Europene, actualizate în timp real.

Aplicația se descarcă de pe App Store, Google Play sau App Gallery. Consumatorii au acces direct la alertele rapide pentru produsele nealimentare, actualizate zilnic și însoțite de detalii precum:

  • denumire produs;
  • țara vizată;
  • gradul de risc;
    -orginea produsului;
    -data la care intră alerta în vigoare;
    -imaginea cu produsul ce face obiectul alertei.

Sfaturi la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte destinate celor mici, pentru Halloween în siguranță:

-Hainele pentru copii de până la 7 ani (înălţime 1.34 m) nu ar trebui să aibă cordoane sau şnururi în zona gâtului.
-Hainele pentru 7-14 ani nu ar trebui să aibă în zona capului sau a gâtului cordon, şnur mai lat de 75 mm (7,5 cm) cu capetele libere.
-Hainele pentru copii nu ar trebui să aibă cordoane sau şnururi cu capetele libere mai lungi de 140 mm (14 cm), în zona taliei.
-Hainele pentru copii nu ar trebui sa aibă, ca şi sistem de prindere în jurul gâtului, şnur, cordon.
-Hainele pentru copii care sunt croite să se lege în partea din faţă nu ar trebui să aibă partea de şnur care se leagă mai lungă de 360mm (36 cm).
-Şiretul de la pantofi, după ce a fost legat, trebuie sa fie în totalitate în interiorul pantalonului. Cordonul de la haina copilului, după ce a fost legat nu trebuie să atârne.
-Dacă aveţi deja cumpărate articole de îmbrăcăminte pentru copii care nu îndeplinesc cerinţele de mai sus puteţi să le faceţi dumneavoastră sigure prin eliminarea cordonului sau a şnurului sau prin scurtarea acestora, după caz.
-Dacă aţi cumpărat o haină care nu respectă aceste reguli de bază, aveţi posibilitatea să sesizaţi la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.
-Articolele de îmbrăcăminte confecţionate acasă trebui să îndeplinească cerinţele de mai sus.

Pentru crearea măștilor cu produse cosmetice, consumatorii trebuie să fie atenți la urmatoarele detalii:

Produsele cosmetice folosite pentru măști trebuie să provină numai din magazine şi/sau raioane specializate. Acolo se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţa fiscală). De acestea este neapărat nevoie în caz de reclamație. În plus, produsele originale nu se vând în afara lanţurilor de distribuţie, cum ar fi la tarabe sau la sacoșă. Fiți atenți și la prețuri (care pot demasca produsele contrafăcute) și la felul în care arată ambalajele.
Atenţie și la etichetă. O calitate proastă a tipăririi poate ascunde o contrafacere.
Pe orice produs cosmetic trebuie să fie inscripţionat numele sau denumirea producătorului ori a persoanei responsabile cu introducerea pe piaţă, ori al importatorului de produse din afara UE. Majoritatea produselor trebuie să aibă inscripţionată data de minimă durabilitate.
Anumite produse, precum cremele, nu au dată de minimă durabilitate, ci au inscripţionat un simbol (PAO) constând într-o cutie întredeschisă, pe sau lângă care este menţionată perioada după deschidere în care produsul poate fi folosit în siguranţă, în luni de zile (ex: 6, 12, 24 luni).
Produse la care data de minimă durabilitate este mai mare de 30 de luni aceasta nu se mai menţionează (ex: deodorantele).

Vezi și:

Când este Halloween și cum se sărbătorește


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button