Expres

Ghidul călătorului cu avionul

Ghidul călătorului cu avionul

Pentru fiecare călătorie, trebuie să vă familiarizați din timp cu toți pașii de urmat pentru un zbor relaxant și fără griji. Este important să vă asigurați că dimensiunea bagajelor dvs. este acceptată de compania aeriană, în funcție de opțiunile alese la rezervare. Din motive de securitate, în acestea este interzis să transportați anumite obiecte. 

Verificați ce puteți lua la bordul aeronavei. De asemenea, înainte de plecare interesați-vă asupra țărilor în care este necesară viza turistică pentru toate destinațiile de pe rezervare (inclusiv escale).

Majoritatea călătorilor se informează despre regulile cu privire la fumatul în avion și transportul de țigări sau alcool. Nu uitați să aveți la dumneavoastră toate documentele necesare călătoriei.

Vacanțele alături de copii necesită o pregătire specială. Verificați cum puteți transporta  cărucioare, ce documente speciale sunt necesare, cât și modalitatea de transport a alimentelor la bordul aeronavei. Alimentele pentru copii și laptele sunt scutite de la normele privind transportul de lichide și geluri în avion. Cu toate acestea, produsele trebuie declarate personalului de securitate din aeroport și prezentate pentru inspecție (în prezența copilului). Acceptul acestor produse la bord depinde absolut de reprezentanții aeroportului și ai companiei aeriene.

În aeroport

Pasagerii trebuie să se prezinte la aeroport în avans. Cei care călătoresc în spațiul Schengen și au doar bagaj de mână, pot veni cu 40 de minute înainte de zbor. Pentru alte destinații, sau pentru cazul în care aveți bagaj de cală ce trebuie predat, este important să vă prezentați la aeroport cu 2 ore înaintea decolării. Călătorii își pot efectua check-in-ul online, dar și la aeroport. Această opțiune, însă, este mult mai costisitoare.

Zborul

La bordul aeronavelor fiecărui pasager i se aplică aceleași drepturi și obligații. Dispozitivele electronice pot fi aduse la bordul avionului, însă trebuie să respectați anumite reguli. Documentați-vă despre utilizarea dispozitivelor electronice în timpul zborului, folosirea echipamentelor audio-video și a serviciilor oferite la bord.

Mesele în timpul zborului sunt oferite la anumite clase, sau pe rute specifice, în funcție de compania aeriană aleasă.  Atunci când rezervați un zbor, puteți verifica dacă este masă inclusă în tariful biletului de avion și dacă se poate selecta un anumit meniu, în funcție de preferințe.

Majoritatea companiilor aeriene nu acceptă aducerea alimentelor la bordul aeronavei. Înainte de adăugarea de produse alimentare în bagajul de mână, e recomandat să vă interesați de regulile impuse de țările  tranzitate sau de destinație.

Aterizarea

După aterizare, personalul aeronavei îndrumă pasagerii către autobuze de transfer sau spre terminal, unde este necesar să se efectueze controalele de vamă și vize.

După sosirea pe aeroportul de destinație și îndeplinirea formalităților la sosire, pasagerii sunt ghidați spre zona de ridicare a bagajelor de cală. Acestea apar pe o bandă rulantă, iar fiecare pasager trebuie să își recunoască bagajul după caracteristicile fizice și după etichete.

În cazul zborurilor cu una sau mai multe escale, transferul bagajelor între zboruri revine în totalitate companiilor aeriene. Acesta este transferat de la un zbor la altul, iar bagajul este ridicat de pasageri la destinația finală.

Sursa esky.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button