Expres

(Foto) Protecția Consumatorilor Brașov, control la un loc de joacă din Avantgarden 3, în urma unei sesizări. Amenzi de 11.000 de lei și…

Protecția Consumatorilor Brașov a efectuat control la un loc de joacă din cartierul Avantgarden din Brașov, în urma unei sesizări, iar verificările s-au încheiat cu aplicarea unor amenzi și oprirea temporară a utilizării acelui spațiu.

„În urma primirii unei sesizări, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Centru a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Maurer Imobiliare SRL, cu sediul în Brașov, în urma unei petiții care reclama echipamentele deteriorate folosite la locul de joacă din cartierul Avantgarden 3.
După verificările realizate, comisarii au constatat că aspectele sesizate se confirmau, reclamația fiind întemeietă, și au aplicat următoarele sancțiuni:
·        4 amenzi contravenționale, în valoare de 11.000 lei
·        oprirea temporară a utilizării echipamentelor de joacă până la remedierea deficiențelor”, se arată în comunicatul remis astăzi de instituție.

Neregulile constatate au fost următoarele:

·        două leagăne pentru copii mici aveau sistemul de siguranță rupt, incomplet
·        un leagăn copii mari avea șezutul rupt, reprezentând un pericol de accidentare
·        ansamblul format din 3 tobogane si 3 turnuri avea podul de trecere fabricat din sfoară cu inserții metalice (sârmă), care era ruptă, iar sârmele erau ieșite in exterior
·        folosirea unui echipament de joacă (balansoar) incomplet
·        plăcile de tartan erau uzate, cu bucăți lipsă și colțuri ridicate
·        șuruburi slăbite, ieșite din podea
·        lipsa autorizației de funcționare emisă de autoritatea publică locală
·        lipsa informațiilor afișate pe echipamentele de joacă referitoare la vârsta, greutatea, înălțimea admise ale utilizatorilor
·        lipsa informațiilor privind denumirea, adresa, numărul de telefon al administratorului locului de joacă, precum și numărul de telefon al Protecției Consumatorilor, numărul autorizației de funcționare și schița amplasării echipamentelor de joacă, de pe panoul de avertizare amplasat la intrarea în parc.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare