Expres

Fost ministru de finanțe, bătut cu sălbăticie

Fost ministru de finanțe, bătut cu sălbăticie. Politicianul opoziţiei de stânga din Grecia, Yanis Varoufakis, a avut nevoie de spitalizare după ce a fost atacat de un grup de aproximativ 20 de persoane la ieşirea dintr-un restaurant, au anunţat sâmbătă mai multe media elene, citate de DPA.

Incidentul a avut loc vineri seară, în jurul orei 21.30 (aceeași cu ora României), când Varoufakis lua cina la un restaurant din centrul Atenei. Cinci persoane, care au rămas încă neidentificate, i-au transmis că „nu este binevenit aici, întrucât a semnat memorandumul (n.r. înțelegerea cu Comisia Europeană, Banca Central Europeană și FMI pentru salvarea Greciei de la faliment)” și l-au atacat.

Atacat de indivizi cu cagule

La început Varoufakis, 61 de ani, a fost insultat din stradă. Când a ieşit pe uşă, el a fost atacat de mai mulţi indivizi cu cagule, care l-au aruncat la pământ, l-au lovit cu picioarele şi cu pumnii în faţă. În urma atacului, Varoufakis a fost spitalizat. Printre alte răni suferite, s-a ales cu fractură nazală.

El şi-a exprimat recunoştinţa pe Twitter pentru solidaritatea de care a avut parte după atac, negând informaţiile conform cărora atacatorii proveneau din grupuri de extremă stângă.

Nu erau anarhişti, de stânga, comunişti sau membri ai vreunei mişcări”, a scris el pe Twitter în limba engleză.

Bătăuşi plătiţi şi aşa şi arătau, care au invocat în mod stângaci minciuna că m-aş fi vândut troicii (Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional /FMI/ şi Banca Centrală Europeană /BCE/). Nu-i vom lăsa să ne dezbine. Înainte!”, a afirmat el.

Fost ministru de finanțe, bătut cu sălbăticie. Partidul său, Mera25, a calificat atacul drept „fascist”. Profesor de economie care nu era foarte cunoscut la nivel internaţional la acea vreme, Varoufakis a ajuns în lumina reflectoarelor în timpul crizei datoriilor din 2015, când era ministru de finanţe. În prezent este deputat în parlament.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
16 zile în urmă

Poate că erau rubedenii ale ălora care au murit în accidentul feroviar, nu? ȘI AȘA FAPTA ÎȘI GĂSEȘTE O JUSTIFICARE. Nu de alta dar bănuiesc că și la ei există o „justiție” ca și la noi. ȘI ATUNCI LUMEA PREFERĂ… Citeşte mai mult »

Back to top button