Expres

Fost ministru de finanțe, bătut cu sălbăticie

Fost ministru de finanțe, bătut cu sălbăticie. Politicianul opoziţiei de stânga din Grecia, Yanis Varoufakis, a avut nevoie de spitalizare după ce a fost atacat de un grup de aproximativ 20 de persoane la ieşirea dintr-un restaurant, au anunţat sâmbătă mai multe media elene, citate de DPA.

Incidentul a avut loc vineri seară, în jurul orei 21.30 (aceeași cu ora României), când Varoufakis lua cina la un restaurant din centrul Atenei. Cinci persoane, care au rămas încă neidentificate, i-au transmis că „nu este binevenit aici, întrucât a semnat memorandumul (n.r. înțelegerea cu Comisia Europeană, Banca Central Europeană și FMI pentru salvarea Greciei de la faliment)” și l-au atacat.

Atacat de indivizi cu cagule

La început Varoufakis, 61 de ani, a fost insultat din stradă. Când a ieşit pe uşă, el a fost atacat de mai mulţi indivizi cu cagule, care l-au aruncat la pământ, l-au lovit cu picioarele şi cu pumnii în faţă. În urma atacului, Varoufakis a fost spitalizat. Printre alte răni suferite, s-a ales cu fractură nazală.

El şi-a exprimat recunoştinţa pe Twitter pentru solidaritatea de care a avut parte după atac, negând informaţiile conform cărora atacatorii proveneau din grupuri de extremă stângă.

Nu erau anarhişti, de stânga, comunişti sau membri ai vreunei mişcări”, a scris el pe Twitter în limba engleză.

Bătăuşi plătiţi şi aşa şi arătau, care au invocat în mod stângaci minciuna că m-aş fi vândut troicii (Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional /FMI/ şi Banca Centrală Europeană /BCE/). Nu-i vom lăsa să ne dezbine. Înainte!”, a afirmat el.

Fost ministru de finanțe, bătut cu sălbăticie. Partidul său, Mera25, a calificat atacul drept „fascist”. Profesor de economie care nu era foarte cunoscut la nivel internaţional la acea vreme, Varoufakis a ajuns în lumina reflectoarelor în timpul crizei datoriilor din 2015, când era ministru de finanţe. În prezent este deputat în parlament.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Poate că erau rubedenii ale ălora care au murit în accidentul feroviar, nu? ȘI AȘA FAPTA ÎȘI GĂSEȘTE O JUSTIFICARE. Nu de alta dar bănuiesc că și la ei există o „justiție” ca și la noi. ȘI ATUNCI LUMEA PREFERĂ… Citeşte mai mult »

Back to top button