Expres

Firma care a produs conservele cu excremente de urs – amendată / După aproape trei luni

Firma care a produs conservele cu excremente de urs – amendată.

În sfârșit, Protecția Consumatorilor Covasna a sancționat compania respectivă cu 40.000 de lei. S-a întâmplat la aproape trei luni distanță de la controalele efectuate în Târgu Secuiesc și la Turia – Detalii, AICI.

Conserva respectivă, vândută ca „suvenir”, „conţine 100% excremente de urs brun transilvănean, fără gluten, fără conservanţi, vegan”. Nedeschisă, se păstrează pe termen nelimitat în interiorul ambalajului. După deschidere, trebuie „folosită” în termen de 22 de ore. Aceste date se aflau pe etichetele de prezentare ale produsului – potrivit We Radio.

Compania producătoare amendată este SC Xindex Eco SRL din comuna Sânmartin, județul Harghita. Dar care are punctul de lucru în comuna covăsneană Malnaș.

Firma care a produs conservele cu excremente de urs – amendată

„Amenda a fost aplicată marți. Este vorba despre firma producătoare SC Xindex Eco SRL, pentru că firma Lixid Project – care produce berea şi chipsurile Csíki Sör şi Csíki Csipsz – doar distribuia aceste produse. Noi am găsit anul trecut aceste produse pe piață, la Târgu Secuiesc și Turia. Am făcut o notificare către CJPC Harghita. Cei de acolo au controlat firma Lixid Project și au constatat că, de fapt, nu ei sunt producătorii, ci firma soră care are punctul de lucru la Malnaș, în județul Covasna. Atunci, cazul s-a întors la noi. Am cerut documente, până au venit a durat puțin”, a declarat șeful CJPC Covasna, potrivit sursei citate.

Protecția Consumatorilor Covasna a propus și ca produsele să fie eliminate definitiv de la comercializare. O decizie în acest sens uremază să fie emisă zilele următoare.

Șeful CJPC Covasna a precizat și că produsul „poate prezenta o sursă de infecție organismului uman la deschiderea ambalajului și la contactul fizic”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 an în urmă

Pacat, decat sa manance rahat pe aici, latraul putinist barbughe putea sa manance rahat la conserva.

Barbu Gh.
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Aurolac, văd că nu mai latri despre cât de „profesionistă” e nebuna cu botnițele, moldovan, zisă Mengele cu fustă, nici despre wax, nici despre idolul tău jumară. Cu „slava” hucraina” nu mai ești în rât, văd. Păi ce faci, boschete,… Citeşte mai mult »

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
1 an în urmă

Sa ai pofta! Felul doi la vidanja?

Barbu Gh.
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Boschete, zi… de ce boli te-a tratat nebuna de moldovan? Că regimul tău alimentar nu prezintă interes pentru nimeni.
Că te vede lumea cum salivezi la astfel de meniuri.

1 an în urmă

[…] Acesta este noul produs al firmei din Ținutul Secuiesc care a pus în comercializare și „celebrele” conserve cu excremente de urs – Detalii, AICI. […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare