Expres

Ofertă: Excremente de urs la conservă / Sunt „autentic secuiești”

Excremente de urs la conservă

Cutia este etichetată cu „Urme de urs” și are circa 30 de grame de conținut. Firma ce-l produce garantează că excrementele de urs sunt autentic secuiești.

Lixid Project, societatea ce produce berea și chipsurile „Csíki Sör” şi „Csíki Csipsz”, menționează că produsul se comercializează ca „suvenir”. O conservă costă… 40 de lei. A fost „văzută” de autorități la vânzare într-un local din Tg. Secuiesc.

„Se vinde la noi în judeţ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project. Am înţeles că e un fel de suvenir… Se dă şi un termen de valabilitate, care e aiurea. Nu înţeleg la ce să dai termen de valabilitate, dacă nu este produs alimentar. Traducerea nu este completă. Se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld, şi că se poate lucra cu el. Se poate lua în mână şi mula ca o plastilină, aşa mi s-a explicat. Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu ştiu dacă e în regulă. Ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură? Nu l-am retras de la vânzare, pentru că nu este un produs alimentar. Are avertismente. Dar i-am sesizat şi pe colegii din Harghita, pentru că este produs la Sânsimion, în judeţul Harghita. Este foarte interesant de unde au prelevat acele materii organice, să le spunem aşa. Și dacă au avut aprobarea celor de la vânătoare, sau de la Romsilva, să se ducă în pădure să culeagă excremente de urs. Eu am rămas perplex când am văzut conserva. Are 30 de grame, e o bucăţică mică înăuntru, e uşoară, nu mi-a venit să cred. Nu ştiu ce utilitate poate să aibă, decât, poate, dacă vrei să faci o farsă cuiva”, a declarat comisarul-şef adjunct al OPC Covasna pentru We Radio.

Conform etichetei de pe conservă, produsul conţine 100% excremente de urs brun transilvănean, „fără gluten, fără conservanţi, vegan”. Tot acolo este scris că, nedeschis, îşi păstrează calitatea pe termen nelimitat în interiorul ambalajului. În schimb, după deschidere, trebuie „folosit” în termen de 22 de ore.

Ambalajul conţine şi un avertisment potrivit căruia produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor.

Excremente de urs la conservă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 an în urmă

In sfarsit s-au gandit si la fratii barbughe, Kaka si Raoke. Vine iarna, greu pentru ei sa mai gaseasca rahati proaspeti, acum la conserva sunt aranjati. Se va epuiza rapid stocul, doar asta e hrana lor zilnica: mancatul de rahat.… Citeşte mai mult »

Raoke
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Ti-e foame, boschete? Salivezi? Boschete aurolac, unde ziceai ca te-a fatat betiva de ma-ta? In WC-ul carei carciumi? Sa te citez, deviantule pidosnic: ”Eu in carciuma m-am nascut, in carciuma vreau sa mor.””Te trezesti a doua zi din betie si… Citeşte mai mult »

marean
1 an în urmă

ce poate fi mai ”autentic secuiesc” decat un excrement?

1 an în urmă

[…] În sfârșit, Protecția Consumatorilor Covasna a sancționat compania respectivă cu 40.000 de lei. S-a întâmplat la aproape trei luni distanță de la controalele efectuate în Târgu Secuiesc și la Turia – Detalii, AICI. […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare