Expres

Festivalul Primăverii prefațează parada Junilor

Festivalul Primăverii prefațează parada Junilor. După cum am anunțat deja aici, în acest an, tradiționala sărbătoare a Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi ce culminează în Duminica Tomii, este mai amplă, fiind precedată și însoțită, de două târguri, organizate în Piața Sfatului, și de spectacole folclorice pe scena din același loc, toate reunite sub genericul „Festivalul Primăverii”. De asemenea, la Pietrele lui Solomon va vaea loc în premieră „La masă cu Junii”.

Festivalul Primăverii prefațează parada Junilor. Astfel, Centrul Cultural Reduta în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și cu Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană au deschis de vineri „Festivalul de Artă Tradițională și Meșteșuguri”.
Meșteșugari și artizani brașoveni și din țară aduc în atenția vizitatorilor meșteșuguri din vechime, meșteșuguri care se practică și azi: pielărit, cusături, pictură pe lemn, pictură pe sticlă, împletituri, realizarea obiectelor de podoabă, cioplit în lemn, sculptură, modelaj în lut, olărit, împăslit, mozaic, vitralii, ceramică.
Festivalul Primăverii prefațează parada Junilor. „Festivalul producătorilor brașoveni”, care s-a deschis tot ieri în Piața Sfatului, e organizat de Centrul Cultural Reduta, Asociația „Produs în Brașov” și Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană din Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov.
„Vă întâmpinăm cu o abundență de ingrediente naturale și produse de calitate. De la brânzeturi tradiționale și preparate din carne tipice zonei, până la prăjituri delicioase, pâine cu maia, cozonaci, plăcinte, paste proaspete și lasagne, sucuri naturale, gemuri, dulcețuri ori diverse sortimente de zacuscă, dar și săpunuri și produse cosmetice, bijuterii și decorațiuni artizanale, toate muncite de mâini iscusite, organizate în mici afaceri locale, de familie”, anunță organizatorii.
Târgurile sunt deschise de la ora 10.00 la ora 21.00, până duminică, inclusiv.

Ateliere deschise publicului

Festivalul Primăverii prefațează parada Junilor. Meşteşugarii (pielari, cioplitori în lemn, tâmplari, opincari, olari, producători vestimentaţie tradiţională, împâslituri, împletituri din fibre vegetale si naturale, producători de turtă dulce), creatorii populari şi artizanii (ouă încondeiate, iconografie, pictură naivă pe sticlă, pictură naivă pe lemn, broderie, cusături, ţesături în război, obiecte de podoabă, crestături în lemn) oferă publicului informații prețioase despre tehnicile de lucru, prin demonstrații de lucru și o serie de ateliere deschise tuturor.
Atelierele se desfășoară zilnic în intervalul orar 12.00-18.00. Maxim 4 participanți / atelier cu vârsta minimă 8 ani.
Programul atelierelor este următorul:
Sâmbătă, 22 aprilie 2023, în cort special amenajat
12.00 – 12.45 – Ghiza Alexandru – împâslit
13.00 – 13.45 – Ionela Bran – cusături
14.00 – 14.45 – Curta Adam – pictură pe sticlă
15.00 – 15.45 – Oproiu Ecaterina – cusături
16.00 – 16.45 – Mirică Ana – împâslit
17.00 – 17.45 – Sorin și Zina Manesa-Burloiu – sculptură
18.00 – 18.45 – Veșnic IE – cusături
Sâmbătă, 22 aprilie 2023, în stand
12.00 – 12.45 – Cornel Sculean – pictură pe sticlă
14.00 – 14.45 – Gabriela Bularca – croșetat
Duminică, 23 aprilie, în cort special amenajat
12.00 – 12.45 – Stan Dumitru – ciolplit
13.00 – 13.45 – ELIZE – bijuterii
14.00 – 14.45 – Ion Ghiță – pielărit
15.00 – 15.45 – Anca Nemeș – pictură
16.00 – 16.45 – Milășan Emil – sculptură
17.00 – 17.45 – Moise Theodor – modelaj


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] Junii. Parada Junilor e completată, printre altele, de „Festivalul Primăverii” (detalii aici) din Piața […]

7 luni în urmă

[…] Atmosferă superbă pe străzile Brașovului. Grupurile de juni s-au îndreptat apoi spre Piața Unirii.După obicei, pe tot traseul, junii au salutat lumea cu „Hristos a înviat!”, vătafii şi armaşii ridicând şi buzduganul în semn de cinstire. Spectatorii, în număr… Citeşte mai mult »

7 luni în urmă

[…] de bun venit, în Piața Sfatului. După cel de Florii și cele de Sărbătoarea Junilor, Serviciul Public de Administrarea Piețelor, din cadrul Primăriei Brașov, a organizat un nou […]

Back to top button