Expres

„Fără petarde în mandatul meu de primar”

„Fără petarde în mandatul meu de primar”. Primarul comunei Sânpetru, Marian Arhire, a anunțat pe Facebook că, în mandatul său, nu va exista comerț stradal cu materiale pirotehnice. Arhire (USR) a explicat de ce consideră că acestea creează probleme în comunități:

„Având în vedere neajunsurile provocate prin utilizarea petardelor, precum perturbarea liniștii publice, accidentele cu urmări grave la copii și traumele animalelor de companie, am decis că, pe durata mandatului meu, Primăria Sânpetru nu va mai acorda autorizaţii pentru comerțul stradal cu materiale pirotehnice, atât pe domeniul public, cât şi pe domeniul privat al comunei”.

Marian Arhire, primarul comunei Sânpetru

„Fără petarde în mandatul meu de primar”. Edilul a continuat prin a-i avertiza pe cetățeni să nu încalce legea și să fie prudenți în utilizarea artificiilor:

De asemenea, consider de datoria mea să vă informez despre câteva prevederi legale care au legătură cu perioada sărbătorilor de iarnă:

– numai materiale pirotehnice incluse în categoria F1 pot fi utilizate fără autorizație specială

– manevrarea lor este permisă numai adulților, adică persoanelor care au peste 18 ani

– articolele pirotehnice nu pot fi folosite pe drumurile publice, pe alei sau în spațiile deschise unde se află mai multe persoane

– nu este permisă manevrarea lor în preajma clădirilor de locuințe și în apropierea pădurii

Acelora dintre dumneavoastră care veţi folosi astfel de materiale în comuna noastră, vă recomand să o faceți cu responsabilitate şi să țineți cont atât de siguranţa proprie, cât și de siguranța și confortul celor din jur, oameni sau animale”, a scris Arhire.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button