Expres

Factură de curent uriașă la o garsonieră socială

Factură de curent uriașă la o garsonieră. O femeie de 70 de ani, care stă cu chirie într-o locuință socială, a primit o factură-șoc. 5.600 de lei are de plată pentru ultimele șase luni, adică peste 900 de lei pe lună. Femeia locuiește într-o garsonieră și spune că un asemenea consum nu se justifică.
Viorica Sauer stă de 20 de ani, cu chirie, într-o locuință socială din Giarmata, județul Timiș, potrivit tvr.ro.

Pentru că este vorba de o locuință socială, contractul de energie electrică este încheiat cu primăria. Factura o primește administrația locală pentru toate cele opt locuințe.

Fiecare familie are câte un subcontor. Oamenii merg la primărie cu indexul, în funcție de care se calculează valoarea facturii.

Femeia plătește curentul electric la 6 luni – în medie, 600 de lei. Acum însă când a mers la primărie a descoperit că are de plată aproximativ 5.600 de lei. Femeia spune că, cel mai probabil, consumul a fost înregistrat greșit.

„- 600 am plătit din tot, că m-am speriat.
Reporter: Factura de curent nu vine la dumneavoastră?

„- Nu, mergem cu numărul de-aici, îl dăm acolo și ni-l socotește. Cu 1,89 lei. Eu nu știu dacă este defect acesta, nu știu dacă nu a fost cineva legat de mine cât am fost plecată. Noi nu avem contract cu ei și nu ne ascultă nimeni la Electrica

La cum a prezentat doamna, este foarte mult, cu siguranță trebuie să fie o greșeală undeva. O să mergem pe teren, vedem despre ce este vorba și vom corecta”, a precizat Claudiu Mihălceanu, primarul comunei Giarmata..

Factură de curent uriașă la o garsonieră. Familiile care stau în locuințe sociale plătesc un preț pe kwh mai mare decât ceilalți consumatori casnici și asta tot pentru că primăria este cea care are contract cu furnizorul.

Foto: captură video TVR


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] că, de la o lună la alta, în țară, s-au înregistrat și creșteri, și scăderi în cazul chiriilor la […]

Back to top button