Expres

Exclusiv. Brașoveancă și italian, condamnați după ce au înșelat o firmă de leasing cu 3 milioane de euro

  • article_436564_1.jpg
 

Brașoveanca Florica Dina Surcel și italianul Antonino Gattuso, care au fost trimiți în judecată, în anul 2013, după ce au înșelat o firmă de leasing auto cu circa 3 milioane de euro, au fost condamnați la 5 ani, respectiv 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare. În plus, cetățeanul italian a primit interdicția de a se afla pe teritoriul României – pe o durată de 4 ani, în timp ce brașoveanca are interzis să exercite activitatea de asociat sau administrator la o societate comercială, pe o durată de 3 ani de la eliberarea din penitenciar.

Condamnarea a fost dată, ieri, la Tribunalul Brașov, și poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, În perioadele 9 iulie 2007-27 noiembrie 2008 și 22 ianuarie 2009-26 februarie 2009, în calitate de asociat și administrator al SC EPSILON HOUSE IMOBIL INVEST SRL BRAȘOV, respectiv al SC ELEDIVI CONSTRUCT SRL BRAȘOV, brașoveanca a indus și menținut în eroare reprezentanții societății de leasing AFIN LEASING IFN București, cu ocazia încheierii și executării a 19 contracte de leasing pentru autovehicule în valoare totală de peste 2,42 milioane de euro, respectiv 6 contracte pentru autovehicule de 554.059 euro. Infracțiunile au fost comise prin prezentarea a 26 de înscrisuri financiar-contabile care atestau nereal că societățile aveau activitate comercială și că realizau profit. Scopul a fost de „a obține pentru sine foloase materiale prin neplata parțială a bunurilor achiziționate și înstrăinarea vehiculelor, cu consecința producerii unui prejudiciu în valoare de 2.421.348,94 euro, respectiv de 554.059 euro”, conform procurorilor.

În ceea ce-l privește pe italian, acesta, fără a deține o calitate oficială în cele două firme administrate de femeie, a ajutat-o pe aceasta în comiterea infracțiunilor. Potrivit DNA, el „a ajutat la elaborarea și punerea în practică a înțelegerii stabilită cu inculpata Florina Dina Surcel și un alt învinuit, cu scopul de a obține foloase materiale injuste prin neplata ratelor și înstrăinarea autovehiculelor achiziționate de la societatea de leasing, sens în care a negociat încheierea a 19 contracte de leasing, respectiv 7 contracte de leasing, în condițiile în care cunoștea că niciuna dintre societăți nu îndeplinea condițiile necesare încheierii unor astfel de contracte, cu consecința producerii unui prejudiciu în valoare de 2.421.348,94 euro, respectiv 554.059 euro”.

În cadrul sentinței de joi, magistrații Tribunalului Brașov au dispus ca cei doi inculpați să-i plătească, în solidar, suma de 2.063.392,34 euro părții civile S.C. Iveco Capital Leasing IFN S.A. (fosta societate comercială prejudiciată), cu titlu de daune materiale. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button