Expres

Elicopterul SMURD de la Brașov a mai salvat o viață / Felicitări din partea lui Raed Arafat

Elicopterul SMURD de la Brașov a mai salvat o viață. Este a doua intervenție de când Punctul Aeromedical de la Brașov a fost operaționalizat. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a prezentat pe Facebook cazul. S-a întâmplat joi după-amiază, în localitatea Ozun din județul Covasna. Un bărbat s-a accidentat grav fiind lovit la cap în timp ce folosea circularul. În urma loviturii, acesta a intrat în comă.

„Intervenția a fost una rapidă și eficientă, primul echipaj sosit a fost unul de prim-ajutor SMURD, urmat de colegii de la SJA Covasna. A fost solicitată intervenția elicopterului recent operaționalizat la Brașov. Medicul de pe elicopterul SMURD a stabilizat pacientul pe care l-a intubat, punându-l sub anestezie.
Totul s-a întâmplat în mai puțin de o oră, pacientul fiind transportat la Brașov cu elicopterul SMURD”.

Dr. Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență

Șeful DSU i-a felicitat pe salvatorii de la Covasna și Brașov:

Felicitări tuturor celor implicați în această intervenție, în speranța că pacientul va reveni cât mai curând sănătos acasă!”.

Elicopterul SMURD al Braşovului aparține de cel de-al zecelea punct de intervenţie aeromedicală funcţional la nivel naţional.
Operaţionalizarea acestei structuri medicale s-a făcut printr-o ceremonie desfăşurată la Aeroportul Braşov, la care au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, dar şi dr. Cristina Vecerdi (fosta coordonatoare UPU-SMURD), deputat în Comisia de Sănătate din Parlamentul României.
Elicopterul, dotat cu troliu (cu ajutorul căruia pot fi ridicate victimele din zonele extrem de accidentate, unde aeronava nu poate ateriza), a fost achiziţionat cu bani europeni de Ministerul Afacerilor Interne şi a fost recepţionat anul trecut.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

arahatul cand infunda puscaria? Ca a dat la tunuri in plandemie… fara numar.

Willy
Răspunde la  Raoke
1 an în urmă

Pana una, alta s-a infundat canalizarea la cate rahaturi deverseaza zilnic latraul putinist barbughe reporeclit raoke.

Raoke
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Aurolac, ai mai da cu copita in femeile batrane? RASPUNDE, BOSCHETE, RAPUNDE!?

Willy
Răspunde la  Raoke
1 an în urmă

Ti-ai mufat botul la tubul de vidanja? Asa ca de sarbatori?

Back to top button