Expres

Eliberat după 28 de ani de închisoare / Probele ADN au arătat că e nevinovat

Eliberat după 28 de ani de închisoare / Probele ADN au arătat că e nevinovat. Gerardo Cabanillas a fost condamnat în anul 1996 de răpire, viol și jefuire și a fost închis timp de 28 de ani. El a fost exonerat cu ajutorul testelor ADN și eliberat din închisoare săptămâna trecută, potrivit SkyNews.
Bărbatul a fost arestat și acuzat că a comis în anul 1995 un atac asupra unui cuplu care se afla într-o mașină parcată în orașul South Gate din California. La momentul atacului, Cabanillas, care avea 18 ani, a mărturisit că a fost unul dintre cei doi bărbați înarmați care s-au apropiat de cuplu, l-au scos pe bărbat cu forța din mașină și au violat-o pe femeie într-o casă abandonată.

Victimele atacurilor l-au recunoscut pe Cabanillas, considerând că portretul său se potrivește cu omul din fotografiile de identificare. Ulterior, însă, victimele și-au exprimat îndoielile în instanță, spunând că au fost presate să îl identifice pe Cabanillas.

Cazul bărbatului a fost reexaminat recent de Grupul de Integritate a Condamnărilor din cadrul biroului procurorului. Au fost efectuate teste ADN care au arătat că alți doi oameni au comis agresiunea. Astfel, săptămâna trecută un judecător a anulat condamnarea bărbatului și a ordonat eliberarea sa.

„Îi prezint cele mai profunde scuze domnului Cabanillas pentru această eroare judiciară și pentru eșecul sistemului nostru juridic penal”, a declarat procurorul George Gascon într-un comunicat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button