Expres

DSVSA Brașov desfășoară acțiuni de control înaintea Paștelui

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov desfășoară în această perioadă acțiuni de control specifice perioadei dinaintea Paștelui.
La aceste acţiuni de control participă, alături de medicii veterinari, inspectori de specialitate din cadrul DSVSA Braşov şi din cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale (CSVSAO). Este implicat în acțiuni și Laboratorul Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov (LSVSA), unde se analizează probele prelevate. La unele acțiuni pot participa și echipaje din alte instituții (Poliție, ANAF, Protecția Consumatorilor etc).


„Controalele urmăresc verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi din unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc)”, a enumerat directorul executiv al DSVSA Brașov, dr. Irina Holerga.


Astfel, în perioada 28.03.2023 – 15.04.2023, este asigurată permanenţa activității prin programul prelungit la nivelul DSVSA Braşov și CSVSAO teritoriale, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică. La sediul acestora vor fi afişate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate, în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală, de sezon, este asigurat necesarul de personal sanitar-veterinar şi programul prelungit de activitate, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.


Sacrificarea mieilor se poate face în unități de abatorizare, autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea  de ovine și publicate pe site-ul A.N.S.V.S.A.
În punctele de tăiere la nivelul fermelor de ovine și caprine care aparțin persoanelor fizice, documentația necesară în vederea autorizării, este: copia atestatului de producător și copia carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol,  în locul copiei certificatului unic de înregistrare și a copiei certificatului constatator.

Articole asemănătoare

Inspectorii DSVSA Braşov, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratelor de Poliţie Braşov, vor efectua controale î trafic asupra transporturilor de animale vii.
.
Pentru reclamaţii, consumatorii pot apela numarul de telefon al persoanelor care efectuează permanenţa la D.S.V.S.A Braşov şi C.S.V.S.A.O  sau le pot transmite în scris la adresa de  e-mail : office-braşov@ansvsa.ro. Date de contact – aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button